Тіла дітей знайшли у понад 70 метрів від берега: деталі трагедії на озері Світязь

Поліція повідомила деталі трагічного інциденту, що стався на озері Світязь.

Нещасний випадок стався 3 липня, в урочищі Гряда на озері Світязь, що в Шацькому районі, повідомляють у прес-службі поліції у Волинській області.

Загинули 9-річні жителі Львова та Самбора, котрі разом з дорослими приїхали на відпочинок. Поліція застерігає батьків про необхідність дотримання правил безпеки під час купання.

Трагедія сталася по 17 годині. 35-річна та 40-річний жителі міста Самбір Львівської області разом із 9-річними сином і племінником приїхали на відпочинок на місцеву базу. Діти самовільно та без нагляду дорослих пішли купатися.

Увечорі рятувальники разом із поліцейськими знайшли їх у воді на відстані понад 70м. від берега. Незважаючи на реанімаційні заходи врятувати дітей медикам не вдалося.

Слідчі Шацького відділення поліції за фактом смерті двох малолітніх дітей розпочали кримінальне провадження за ч. 2 п.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Поліція застерігає батьків про важливість дотримання вимог безпеки під час відпочинку біля водойм.

Зокрема, не можна перебувати дітям на водоймі без супроводу дорослих, стрибати з урвищ і підвищень, пірнати у воду з човнів, катерів, містків, дамб, причалів, дерев та високих берегів, запливати за буйки або намагатися перепливти водойму, відпливати далеко від берега на надувних матрацах і кругах, якщо ви не умієте добре плавати, купатися в неустановлених місцях та за температури води нижче +18 С, подавати неправдиві сигнали тривоги, підпливати до суден, човнів і катерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.