Маловідомий палац на Прикарпатті у переліку найкрасивіших в Україні

Якщо замки від початку призначалися для оборони свого господаря, а іноді й цілого міста від ворогів, то палаци були покликані виконувати вже іншу функцію – представницьку.


Це було місце проживання вельмож, демонстрація їхньої фінансової спроможності та естетичних смаків. Деколи всередині замкового простору окремо будувався палац як житловий корпус для власника. На відміну від замків, палаци зводилися по всій території України, ми розшукали їх навіть на промисловому сході, пише Іgotoworld.

У великих містах пам’ятки перебувають у більш-менш належному стані і у всіх на виду. Тому цього разу ми оминули увагою обласні центри, а зробили добірку загублених у невеликих населених пунктах маловідомих палаців, до яких не кожен мандрівник доїжджає.

Тут і садиби українських гетьманів, і польської шляхти, і російських генерал-губернаторів, нащадків представників різних націй. Головне, що споруди збережені, хоч і далеко не всі в задовільному стані.

Зокрема у перелік 24 найкрасивіших маловідомих палаців потрапив і палац на Рогатинщині.

Палац Реїв

Палац Реїв у Псарах (так колись називалося село Приозерне) збудував відомий львівський архітектор Юліан Захаревич в еклектичному стилі. Збереглася красива в’їзна брама, але сам проїзд через неї в радянські часи замурували. Зараз садиба перебуває в приватній власності, але в ній нічого не робиться, тож пам’ятка поступово руйнується.

Де розташований: село Приозерне, Рогатинський район, Івано-Франківська область.

Автор фото: Сергій Ткач

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.