У Калуші капітально відремонтували дитячу лікарню

У Калуській дитячій лікарні зробили довгоочікуваний капітальний ремонт. Наразі осучаснили поки що третій поверх, де лікуються діти від трьох до 18-ти років. Це була найгірша частина лікарні, яка впродовж 13-ти років очікувала на ремонт.

За словами в. о. головного лікаря Калуської ЦРЛ Івана Красійчука, на оновлення приміщення за сприяння депутатів міської ради було виділено з бюджету 1 млн 100 тис. гривень, з благодійного фонду «Здоров’я Прикарпаття» — 400 тис. гривень. Меценат Василь Дзундза посприяв ремонту на 25 тис. гривень, оплативши ремонт однієї палати, інформують “Вікна”.

За словами головного лікаря дитячої лікарні Ольги Герасимчук, ремонт лікарні тривав упродовж трьох місяців:

“За цей час у відділі поміняли вікна, двері, підлогу, сантехніку, придбали нові меблі. Над інтер’єром старанно попрацювали дизайнери. У палатах можна побачити нові тумбочки, шафи, стільці. Окрім того, оновлено маніпуляційну, сестринську, облаштовано санітарну кімнату”.

Іван Красійчук задоволений приємними змінами у відділенні:

“На жаль, довго ми цього чекали. Але, зважаючи на результати, це справді було варте очікування. Відтепер все нове і сучасне в палатах, неначе заходиш у новий дім”.

Міський голова Ігор Матвійчук зазначив, що будуть ремонтувати й другий поверх, проте це буде вже з наступного року. Адже цьогоріч чимало коштів треба спрямувати на подолання наслідків стихії, яка пронеслася містом у травні.

Завітав на відкриття й міністр енергетики і вугільної промисловості, колишній міський голова Калуша Ігор Насалик, який зазначив, що ремонт відділень Калуської ЦРЛ розпочалося ще в 2009 році:

“Капітальні ремонти у Калуській ЦРЛ ми розпочали десять років тому, коли я ще був міським головою. Зараз майже усі відділення оновлені та осучаснені. Вважаю, що і пацієнти, і медичний персонал заслуговують на комфортні умови”.

Читайте також  У ВООЗ назвали дві унікальні ознаки, що відрізняють коронавірус від грипу

Миттєвості урочистостей дивіться у відео “Вікон”:

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.