“24 роки Віталію Марківу – несправедливе рішення італійського суду”: Аваков назвав “ганебним” вирок Марківа

Міністр внутрішніх справ запевнив, що вирок італійського суду буде оскаржено. Україна не винна в загибелі італійця на Донбасі, наголосив Аваков.
Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що вирок нацгвардійцю Віталію Марківу буде оскаржений. Про це він написав у п’ятницю, 12 липня, в Twitter.

“24 роки Віталію Марківу – несправедливе і ганебне рішення італійського суду. Воно буде оскаржено”, – написав міністр.

За словами Авакова, Марків і держава Україна не винні в загибелі італійського репортера. “Він став жертвою агресивної Росії, яка розв’язала війну в Слов’янську і на Донбасі”, – додав міністр.

Як повідомляє глава Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, італійський суд, який розглядав справу Марківа, вирішив направити запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата Богдана Матківського.

Як відомо, Матківський і нардеп Андрій Антонищак виступали свідками у справі Марківа.

Згадані парламентарії в травні-червні 2014 року очолювали підрозділи Нацгвардії на горі Карачун біля Слов’янська, де тоді служив Марків.

Як повідомлялося, українця звинувачують у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році і його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля підніжжя гори Карачун під Слов’янськом, на території, яку тоді контролювали сепаратисти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.