Триває відбудова обсерваторії на горі Піп Іван

Днями, у рамках візиту Віце-прем’єра, Міністра вищої освіти і науки Республіки Польща Ярослава Говіна в Україну, відбулося сходження на гору Піп Іван (2028 м, Чорногірський хребет, Карпати) з метою ознайомлення з процесом відбудови найвищого високогірного наукового об’єкту України – астрономічно-метеорологічної обсерваторії.

maxresdefault

Міжнародний проект з відновлення обсерваторії реалізовує спільно Прикарпатський національний університет і Варшавський університет за підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща.

У сходжені взяли участь заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха, Посол Республіки Польща в Україні Генріх Літвін, радник-посланник Посольства Республіки Польща в Україні Рафал Вольський, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, директор Студій Східної Європи Варшавського університету Ян Маліцький, начальник УДСНС у Івано-Франківській області Володимир Чернецький, представники українських і польських органів влади, науковці та журналісти.

Учасники позитивно оцінили стан виконаних робіт та ознайомилися з планом реалізації наступних етапів відбудови обсерваторії.

За матеріалами прес-служби ПНУ ім. В.Стефаника

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.