На Прикарпатті старовинну австрійську будівлю повернули громаді

Одне із найстаріших приміщень Брошнів-Осади, яке збудували ще австрійці у 1927 як житло для керівництва заводу «Глезінгера», тепер стало комунальною власністю громади.


Про це повідомляють на сторінці Брошнів-Осадської об’єднаної територіальнї громади.

У цій будівлі, що навпроти адмінбудинку селищної ради, раніше розміщувалися Музей депортацій українців та Музей історії селища та фольклорного мистецтва. Приміщення збудоване у європейському стилі і є архітектурною пам’яткою місцевого значення. Архітектурна композиція будівлі справді дуже цікава і функціональна. І що важливо – тепер вона належить громаді.

За півтора роки це уже третє приміщення, яке стало власністю ОТГ.

Київські та франківські науковці одностайно наголошують, що ця будівля – справді унікальна і є архітектурною пам’яткою громади. А експерт з Німеччини, архітектор Рольф Тойка, оглядаючи будівлю, висловив захоплені коментарі, твердо запевняючи, що будівлю обов’язково потрібно зберегти як експонат. І це справді важливо, адже цей мовчазний свідок історії для майбутніх поколінь стане найпереконливішим і найцікавішим меседжем із минувшини.

Переглядаючи старовинні фото, на яких час залишив уже свій відбиток цікаво порівнювати та аналізувати. Дуже важливо, щоб будівля функціонувала не тільки як експонат, але й була наповнена глибоким історичним змістом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.