Як це нести службу під самою Горлівкою: розповідь військових

Стріляють терористи і в безпосередній близькості від контрольних пунктів в’їзду-виїзду, де вдень проходять тисячі цивільних. Тож українській армії часто доводиться ворога втихомирювати.

Військовослужбовець Збройних сил України розповів, що по наших військових б’ють, використовуючи АГС (станковий автоматичний гранатомет), СПГ ( станковий протитанковий гранатомет), ПТУР (протитанкова керована ракета).

Військовий Мартин розповів, як це нести службу під самою Горлівкою. Стверджував, що на те що поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) велика кількість цивільних, ворогу байдуже.

Напевно так, ворогу все одно, що тут поруч мирні люди, що тут знаходиться КПВВ. І їм все одно чи ніч, чи день,
– розповів військовослужбовець ЗСУ Мартин.

В момент, коли обстріли вщухають, хлопці самі будують собі укріплення. Всі ці колоди вони збирають власноруч.

Інженерна техніка сюди навіть не під’їде, бо велику машину одразу ж почнуть обстрілювати. Відтак доводиться все робити голіруч. Зокрема укріплення з колод та мішків здатні витримати більшість снарядів. Частенько ворог стріляє з автоматичного гранатомета.

“Це ось такий ВОГ (осколковий боєприпас – 24 канал). Розліт осколків – сім метрів. Вбити не вб’є, але калікою залишить”, – розповів військовий Євгеній.

Захищають укріплення і від мінливої донбаської погоди. Днями були грози і бійці жартома міряються з ворогом блискавками, що влучили у позиції. “Вчора ввечері нам десь там по дорозі вдарило в дерево. Розлетілось непогано. Дерево розкололо і підпалило дроти. А вже вчора реванш – 1:1. По терикону, як раз крайній бліндажик, в трубку-димоход вальнуло”, – розповів військовослужбовець ЗСУ з позивним Док.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.