Військова прокуратура звинуватила військовослужбовця та його дружину у вбивстві та крадіжках

Днями Галицький районний суд м. Львова підтримав позицію військової прокуратури Львівського гарнізону та визнав винними військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408, ч. 1 ст. 115, ч. 3 та 5 ст. 185, ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 357 КК України, а також його дружину – за ч. 2 ст. 289, ч. 5 ст. 185 та ч. 3 ст. 357 КК України.

У суді доведено, що вказаний солдат, діючи умисно та з метою назавжди ухилитись від військової служби, у листопаді 2017 року самовільно залишив шпиталь та в розташування військової частини не з’явився, повідомляють “Вікна” з посиланням на пресслужбу військової прокуратури Західного регіону України.

Згодом, наприкінці грудня того ж року, будучи на підпитку, вбив мешканця Львівщини та в злочинній змові з дружиною проник в помешкання потерпілого. Так, реалізуючи свої злочинні умисли, двоє засуджених незаконно заволоділи легковим автомобілем марки FIAT DOBLO та коштами вбитого.

Окрім цього, проникли до помешкання одного з жителів міста Львів, звідки винесли сейф із грошовими коштами, дорогоцінностями та документами.

Завдяки зібраним доказам військовою прокуратурою гарнізону доведено вину військовослужбовця та його дружини, які в ході судового засідання вину в інкримінованих їм злочинах визнали повністю.

Вироком суду правопорушників засуджено до реальної міри покарання: військовослужбовця до 10 років позбавлення волі, а його дружину — до 8 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.