В Україні з’явилася нова небезпечна гра для дітей «Зникнути на 24 години»

Правоохоронці закликають батьків негайно звертатися в поліцію у разі зникнення дитини, передає «Сегодня».

В Україні з’явилася нова небезпечна гра, яка передбачає зникнення дітей. Про це повідомляє Ситуаційний центр Національної поліції України.

«До уваги батьків. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано нову небезпечну гру «Зникнути на 24 години», яка націлена на дітей. Небезпечна гра «Зникнути на 24 години» – аналог гри «Синій кит», починає набирати обертів на території країн Європейського Союзу. Суть гри – дитина повинна зникнути на 24 години, щоб батьки і друзі не могли його знайти», – повідомили в поліції.

Правоохоронці закликають батьків негайно звертатися в поліцію у разі зникнення дитини.

Відзначимо, що подібні небезпечні ігри з’являються з інтернету. Так, у 2017 році в Україні зафіксували сплеск популярності смертельних ігор серед підлітків. Завдання школярі отримують через групи в соціальних мережах під назвою «Синій кит», а адміністратори цих груп схиляють підлітків до самогубства. Часто, якщо дитина відмовляється себе вбивати, злочинці обчислюють IP-адресу учасника і кажуть йому, що за цю боягузтво доведеться відповісти його рідним.

У 2018-му в Україні з’явилася смертельна гра для підлітків «Момо». Поширюється вона через месенджер WhatsАpp. Так з’являється новий контакт, підписаний як «Момо». Він є анонімним куратором – спочатку, надсилає своїм жертвам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. У разі, якщо дитина відмовляється виконувати будь-які дії, в хід вже йдуть погрози, що створює ризик самогубства.

В Украине появилась новая опасная игра для детей "Исчезнуть на 24 часа"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.