Родичі дітей, які загинули в ДТП за участю п’яного депутата, кажуть: свідків події уже залякують

“Записи з камер спостереження зникли. Адвокати відмовляються з нами працювати, а свідки, які вчора розповідали обставини трагедії, нині нам відверто кажуть, що бояться за своїх дітей, їх залякують”.

Місцеві мешканці кілька днів поспіль виходять на пікети з вимогою справедливого покарання.

Місцеві мешканці кілька днів поспіль виходять на пікети з вимогою справедливого покарання.

Трагедія сталася поблизу села Княжолука на Івано-Франківщині. Молоде подружжя поверталося автомобілем Ford Focus додому. З ними були двоє синів — 3-річний Кирило і 5-річний Артем. До рідної хати їм залишалося приблизно чотири кілометри…

“Водій побачив, що Kia Sportage із зустрічної смуги летить на нього. Сигналив, блимав фарами, вів убік…

Ще кілька секунд — і розминулися б. Але саме в ці секунди водій позашляховика крутнув рулем, і таки відбулось зіткнення”, — розповідають мені родичі постраждалих про обставини аварії.

Від удару Ford злетів з дороги й опинився за декілька метрів у приватному дворі. Меншого хлопчика ударною хвилею викинуло з салону автомобіля, старшого затисло між задніми сидіннями. Їхня мама опинилася затисненою у багажнику.

Оскільки ДТП сталася на трасі, першими на допомогу кинулися інші водії. Один із них власним авто повіз постраждалих до райлікарні. Тим часом, як розповідають їхні родичі, з автівки винуватця аварії невідомі зняли номерні знаки, кермо та відеореєстратор.

Зник і сам водій. Згодом стало відомо: він в обласній лікарні.

За кермом Kia перебував Богдан Проців, депутат Підберезької сільської ради, бізнесмен. Він — брат колишнього очільника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Богдан Проців декларує понад 20 транспортних засобів, придбаних у 2016 — 2018 роках. При цьому автівки, на якій він скоїв ДТП, у декларації немає.

Обурені мешканці Долини збиралися під відділком поліції, щоб вимагати справедливого розслідування справи. Під тиском громадськості у Долинському відділенні поліції публічно підтвердили, що водій Kia був за кермом п’яний. У його крові, яку аналізували через декілька годин після трагедії, зафіксовано 2,95 проміле алкоголю.

Читайте також  Нещасний випадок трапився на будівництві у курортному Яремче: один будівельник загинув, ще один перебуває у важкому стані

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.