Найцікавіші місця України які варто відвідати влітку

У скільки обійдеться відпочинок  і куди в Україні варто вирушити? Про це ми зараз і поговоримо,

Ніч у Луцькому замку

Раз на рік в замку Любарта настає особлива ніч. Княжі палати і замкові стіни містичним чином оживають, несучи з собою в таємниче середньовіччя. Мерехтіння нічних вогнів розкриває магію в самих звичних, буденних речах. Ллється чарівна старовинна музика, замковий двір заполоняють веселі танцюристи. Театралізовані екскурсії, «живі скульптури» і лицарські бої забирають в далеку епоху. Не забудьте зануритися в неї 2-3 липня. Цього року серед музикантів, які виступлять на арт-проекті, – учасники відбіркового конкурсу Євробачення група The hardkiss.

Як дістатися: до Луцька регулярно курсують поїзди і автобуси.

Вартість: з 15 червня до 1 липня квиток обійдеться в 250 грн, в день арт-шоу – 300 грн. Дітям 4-6 років – безкоштовно при наявності свідоцтва про народження. Якщо хочете подивитися весь Луцьк за один день, можете скористатися екскурсією.

 

Парк «Прип’ять-Стохід»: «Поліська регата»

Роздумуєте, куди поїхати в липні? А ви ще не милувалися чудовими краєвидами поліських озер? У Національному парку «Прип’ять-Стохід» на початку липня щорічно проводиться фестиваль водного туризму «Поліська регата». Це чарівні країлісів і боліт з безліччю озер, джерел, тихих заплав і заболочених острівців. В цьому році 9-10 липня всіх бажаючих чекає змагання, під час якого учасники подолають водні маршрути по мальовничих річках.

Вартість: подивитися на регату – безкоштовно. Можливо, вам захочеться відвідати парк «Прип’ять-Стохід», а також інші заповідні куточки Волині з екскурсією.

Як дістатися: серце парку – невелике селище Любешів, дістатися можна автобусами з Луцька або Ковеля. Дорога з Києва своїм авто займе близько 6 годин.

 

Де відвести душу неформалам: фестиваль «Шипот»

Свято цілий тиждень – це про традиційний фестиваль «Шипот». Біля самого красивого водоспаду Карпат щорічно збираються любителі неформального відпочинку. І це місце перетворюється в галасливе тусовочне містечко! Кульмінація припадає на Івана Купала, коли біля Шипота розпалюють величезне багаття. Цього року учасники фестивалю планують зібратися з 1 по 7 липня. Якщо вам не підходить цей час, до водоспаду завжди можна поїхати недорого з екскурсією.

Вартість: за прохід до водоспаду стягується символічна плата близько 10 грн. Житло – в наметах. Для тих, хто хоче комфортабельного відпочинку, можна влаштуватися на ночівлю в довколишніх селищах: Пилипець та Подобовець.

Як дістатися: багато хто їде зі Львова електричкою до станції Воловець, далі – маршруткою або таксі. Як варіант – можна зійти в Гукливому, звідти пішки по трасі до водоспаду близько 9 км.

 

«Файне місто Тернопіль»: мега-фестиваль липня

 

Не знаєте, куди поїхати відпочивати у липні? Тоді не забудьте про найгучнішу подію місяця, а то і всього літа – музичний фестиваль «Файне місто Тернопіль». Він пролунає 7-10 липня і зможе зібрати до 10 тисяч меломанів! На шести сценах виступлять більше 80 музичних груп. Серед них як відомі українські музиканти, так і групи зі Швеції, Австрії, США, Молдови та інших країн. Хедлайнери фестивалю – BRUTTO, The Hardkiss, «Антитіла», «ТНМК», «Тартак». Крім музичної програми, гостей чекають вуличні театри, спортивні зони, арт-зона, велопрокат, кінопокази, хендмейд-ярмарок, майстер-класи та безліч розваг.

Вартість: чотириденний квиток зараз коштує 620 грн, дводенний – 530 грн. Проживання – в наметовому містечку. Передбачені душові кабіни, пункти підзарядки телефонів, біотуалети, камери схову та інше. Можна влаштувати собі екскурсію по тернопільським пам’яткам.

Як дістатися: фестиваль проводять на території міжнародного аеропорту «Тернопіль», куди під час фестивалю регулярно відправляються маршрутки. Де зупинитися в Тернополі: варіантів небагато, але готелі відрізняються якістю і досить низькою ціною. До речі, Тернопіль очолив перелік найдешевших міст для відпочинку на вікенд в Україні.

 

Мотозліт «Княждій град», Новгород-Сіверський

 

Куди в кінці липня відправляться українські байкери? Звичайно, на мотозліт «Княжий град». Щороку, починаючи з 2007-го, його проводять в древньому Новгород-Сіверському. Організатори обіцяють зробити упор на змагання і екстремальні розваги. Цього разу учасників чекає мотоквест з головоломками. Ще час присвятять знайомству з краєм, екскурсіям і візиту в дитячий будинок.

Читайте також  Українців з новими паспортами не пускають до Білорусі

Як дістатися: Новгород-Сіверський знаходиться приблизно в 6 годинах їзди від Києва і в 3,5 годинах – від Чернігова.

 

На Івана Купала – в Стародавній Київ

Містична ніч, коли папороть розквітає, а вгору здіймаються купальські вогні – Івана Купала. Хочете оригінально провести це свято? Відправляйтеся в парк «Київська Русь». Тут завжди відзначають Івана Купала на широку ногу. Святкові гуляння з запальними хороводами, старовинні обряди, середньовічні турніри і частування … Може бути, Івана Купала – це саме час познайомитися з Давнім Києвом?

Вартість: ціна визначається для кожного заходу. Як правило, це 150 грн для дорослих і 50 грн для дітей. Є знижки. Можна приїхати на день, оселившись в Києві. Або зупинитися на ночівлю в кемпінгу, місцевому готелі або хостелі (150 грн).

Як дістатися: парк «Київська Русь» розташований в Копачеві, в 45 хвилинах їзди від Києва. Маршрутки відправляються від метро «Видубичі».

 

Музей архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини

Переяслав-Хмельницький Музей архітектури і побуту Середньої Наддніпрянщини не обійти і за цілий день. Старовинні церкви, вітряки, потопаючі в зелені сільські хати та водяні млини розкинулися на 30 гектарах. Яка насолода відкривати для себе все нові куточки цього дивного скансену! До речі, заодно тут можна сховатися від літньої спеки, відвідавши безліч цікавих музеїв.

Вартість: вхід в кожен з музеїв оплачується окремо – 2-5 грн, екскурсії – 3-10 грн. Зупинитися можна в готелях Переяслава-Хмельницького.

Як дістатися: зі столиці від метро «Бориспільська» та «Харківська» відправляються маршрутки до Переяслава-Хмельницького. Від автовокзалу до скансену курсують автобуси.

Історико-культурний заповідник «Ольвія»

«Ольвія» – це машина часу, що переносить на тисячоліття. У 7 столітті на цьому самому місці вирувало життя стародавньої грецької колонії. До сих пір в Ольвії можна побачити залишки міських кварталів, храмів, оборонних споруд. Таку подорож зручно зробити, якщо, наприклад, ви відпочиваєте в Очакові. У цьому місті, до речі, крім узбережжя, є популярний аквапарк, куди можна поїхати з дитиною. З найближчих екскурсій – Кінбурнська коса, до якої з Очакова легко дістатися катером.

Вартість: вхідний квиток в заповідник і музей – 10-15 грн. Можна відправитися з екскурсією.

Як дістатися: селище Парутіне знаходиться в 20 хвилинах їзди від Очакова і в 30 хвилинах – від Миколаєва. Маршрутки відправляються від станції «Дачна».

 

Відпочинок на Бердянській косі

Коса, що йде далеко в море – гордість Бердянська. З одного боку, можна відчути всю велич безкрайньої морської сині, з іншого – добре розглянути узбережжя портового міста. Вся коса всіяна готелями, будинками відпочинку, приватними котеджами. Умовно вона ділиться на ближню, среднею і далеку. На самому початку знаходиться популярний аквапарк, а «вінчає» її знаменитий острів Великий Дзендзик. Можна нескінченно довго йти уздовж піщаних пляжів коси, зустрівши на своєму шляху низку грязьових лиманів. А любителі відпочинку в стилі «ню» теж знайдуть для себе затишний куточок.

Вартість: відпочити недорого можна в приватному секторі – від 60 грн з людини, найбільше дешевих пропозицій на дальній косі.

Як дістатися: поїздом або автобусом до Бердянська. На косу веде асфальтна дорога. Паркуватися можна на спеціальних стоянках. Влітку на середню косу з Бердянського порту курсує теплохід.

 

Бірючий острів

Провести час в компанії золотистого піску, безлюдного моря і диких тварин? За цим варто відправитися на Бірючий острів. Цей дивовижний куточок з унікальною флорою і фауною знаходиться на території Азово-Сиваського заповідника. Він – продовження знаменитої Федотової коси. Це, і правда, дике місце, яке підійде для любителів природи і усамітнення. Тут можна пожити в липні на морі або приїхати з екскурсією.

Вартість: баз на Бірючому трохи, але якщо оселитися на одній з них, то можна спокійно відпочивати на території заповідника. Тому що може не вийти заїхати самостійно: транспорт не пропустять. Найзнаменитіша з баз острова – «Золотий берег», влітку – від 300 грн з людини.

Як дістатися: можна доїхати поїздом до Новоолексіївки, а далі до Генічеська. Звідти морська поїздка на катері – близько 150 грн. Ще один варіант: поїздом до Мелітополя, потім до Кирилівки автобусом або маршруткою. Далі – на маршрутці, яка слідує на косу від автовокзалу, потім таксі. Але краще заздалегідь домовитися з господарями бази про трансфер. По суші до Бірючиного можна проїхати в гарну погоду, коли шторм не перемиває Федотову косу.

Читайте також  Колишній чиновник з Івано-Франківщини у складі банди продавав зброю (ФОТО)

 

 

Залізний Порт: ціни на відпочинок в липні

Згадайте про невелике село Залізний Порт. Влітку воно перетворюється в один з найбільш «тусовочних» курортів Чорного моря. Щоб пройти його набережну від початку до кінця, знадобиться близько 40 хвилин. І на кожному розі шашлики, чебуреки, креветки, кукурудза, пиво, атракціони. На курорті є навіть свій міні-аквапарк. А ввечері набережна перетворюється в суцільну дискотеку з гучною музикою і пінними паті. Для тих, хто хоче тиші, більше підійде сусідній Більшовик або Лазурне.

Вартість: економ-варіант з зручностями на вулиці – від 50-60 грн. Про житло варто подбати заздалегідь, так як вигідні варіанти швидко бронюють.

Як дістатися: влітку автобуси постійно відправляються з Херсона, від залізничного вокзалу.

 

Скадовськ та острів Джарилгач

Відпочивати з дітьми часто радять в Скадовську. Адже завдяки великій кількості водоростей місцеве повітря насичене йодом. Вирушаючи на відпочинок до Скадовська, варто пам’ятати, що цей берег облюбували медузи значних розмірів. Зупинившись в цьому південному місті, обов’язково зробіть подорож на безлюдний острів Джарилгач. Дістатися можна екскурсійною яхтою або теплоходом, який регулярно курсує влітку. На острові є два облаштованих пляжі. Краще поїхати на пляж біля Маяка, де з одного боку хлюпається море, з іншого – затока. А якщо влаштувати прогулянку вздовж острова, то опинитеся в царстві птахів.

Вартість: екскурсія на острів яхтою – близько 200 грн, теплоходом – близько 120 грн.

Як дістатися: влітку до Скадовська регулярно курсують маршрутки від залізничного вокзалу Херсона.

 

Відпочинок біля моря в липні: курорти Одеської області

Складно сказати, де в Одеській області відпочивати найкраще. Хтось не уявляє життя без Одеси-мами, обожнюючи її гумор і неповторну атмосферу. Хтось вважає, що за чистим морем потрібно їхати подалі. І вибирає Нову Дофінівку, Кароліно-Бугаз, і Затоку, яка обіцяє перетворитися в новий мега-курорт. А за самотою і сімейним затишком їдуть в Санжейке або Лебедівку. Багатьом також до душі відпочинок в портових містах, таких як Південне і Чорноморськ. Якщо доведеться відпочивати на цьому узбережжі, не забудьте зробити подорож до знаменитої Акерманської фортеці і познайомитися з бессарабських селом – -Фрумушика-Нова. Можна влаштувати велопрогулянку найцікавішими місцями.

 

Блакитні озера Чернігівщини

Ніхто не дивується, чому це озеро в селі Олешня називають «Серцем». Але воно відоме не тільки своєю оригінальною формою, а й кришталевою водою, піщаними берегами. Кожен може відправитися сюди на відпочинок. Місцевість навколо озера відрізняється розвиненою інфраструктурою. Тут є кемпінги, бази відпочинку, хостели, кафе, спортмайданчики, водні гірки та багато іншого. А ще біля нього встановлена ​​велика сцена, де іноді проводять святкування та фестивалі.

Вартість: є місця, де можна поставити намет безкоштовно. Пожити в будиночку – від 150 грн з людини на добу.

Як дістатися: автобусом до смт Ріпки з Києва або з Чернігова. Від Ріпок до Олешні ще 30 км. Можна скористатися поїздом з Чернігова до залізничної станції Грибова Рудня. Зовсім недалеко знаходяться озера.

 

Прохолода Шацьких озер

Кому не до вподоби солона вода і морський відпочинок, може черпнути прохолоди на Шацьких озерах. Тут ви знайдете 4 зони відпочинку. Молоді більше до душі «Гряда», а більш спокійні куточки – «Гушова», «Пісочне» і «Світязь». До речі, так само називається і найвідоміше місцеве озеро. Воно настільки прозоре, що навіть на глибині 8 метрів чудово проглядається піщане дно!

Вартість: проживання в приватному секторі – від 80 грн, поставити намет – 15-25 грн.

Як дістатися: можна доїхати поїздом до Ковеля, після чого пересісти на маршрутку до Шацька або Світязя.

 

Буцький каньйон

Щоб піти подалі від цивілізації і галасливих морських курортів, досить зануритися в красу Буцький каньйон. Тутешні скелі просто монументальні! Поїздка в липні залишить незабутні враження, а річка Гірський Тікич огорне своєю прохолодою.

Читайте також  Померла 19-річна дівчина, яка хворіла на ботулізм

Вартість: екскурсія до каньйону – від 250 грн.

Як дістатися: доїхати до Жашкова, де сісти на автобус, що йде в Буки.

 

До Терпіннівського джерел – за здоров’ям

Кришталево чисті Терпіннівські джерела щедро обдарують здоров’ям. Ця вода насичена іонами срібла і за своїми властивостями нагадує відомі мінеральні води, такі як «Нарзан» і «Єсентуки-20». Якщо підете до джерел, заїдьте і в заповідник «Кам’яна могила», що неподалік.

Як дістатися: поїздом або автобусом доїхати до Мелітополя, звідти до джерел 20 км.

 

Вижити в пустелі: похід по Олешківським піскам

Любіть екстрим? Хочете випробувати себе на міцність? Українська пустеля чекає вас. Пекуче липневе сонце допоможе відчути себе, як в Сахарі. Адже температура піску прогрівається до +75 градусів! На подолання Олешківських пісків йде дня два.

Вартість: можна поїхати самостійно з наметом. Або відправитися з одноденною екскурсією.

Як дістатися: найпростіше своїм транспортом. Або автобусом з Нової Каховки до села Нова Маячка.

 

Тіні забутих предків: Верховина і Криворівня

Чудовий гірський край, що потопає у вічній зелені смерек. Саме тут народилося знамените кіно – «Тіні забутих предків». І все ще зберігся неповторний гуцульський колорит. У Верховині і в Криворівні ви знайдете безліч тематичних музеїв! А види, які відкриваються з місцевих гірських вершин, перенесуть в казку.

У липневі дні від спеки можна врятуватися в гірських лісах, а охолодитися – в чистій гірській річці Черемош. Особливо добре купатися ввечері: за день річка відмінно прогрівається.

Вартість: якщо ви хочете бути ближче до цивілізації, оселіться у Верховині, а за самотою краще вирушати в Криворівні. До речі, ці краї входять в безліч екскурсійних маршрутів.

Як дістатися: автобусом до Верховини від Івано-Франківська або поїздом до Ворохти, а далі – маршруткою.

Подорож до румунського кордону – похід на Мармароси

Підкорення Мармароського масиву – це практично вікенд в Румунії. Адже через найвищу вершину, Піп-Іван Мармароський, якраз проходить межа з європейською країною. Тому відкриваються приголомшливі види не тільки на українські Карпати, а й гори Румунії. Пам’ятайте, що до підніжжя цієї гори ведуть досить непрості дороги. При бажанні можна відправитися підкорювати і сусідній Чорногорський масив.

Як дістатися: поїздом до Рахова, далі найкраще з екскурсією або своїм транспортом.

Вартість: похід в гори з провідником коштує від 1500 грн.

 

Карпатський трамвайчик: подорож в гори

А ви знаєте, що по Карпатами можна покататися на трамваї? Для цього достатньо вирушити в невелике селище Вигода. Вас неспішно повезуть між смарагдових лісів і шумливих гірських річок. А після того, як ви насолодилися чудовими видами, можна скупатися в чистій і теплій липневій річці Мезунка. Можна сміливо відправитися на відпочинок в липні в таку поїздку з дитиною!

Вартість: можна вибрати екскурсію (ціна – близько 300 грн з відвідуванням інших визначних пам’яток). Або самостійно подорожувати, оселившись в готелях Вигоди чи в райцентрі Долина. Вартість подорожі трамвайчиком – 60 грн. Але відразу обговорюйте, що хочете їхати у відкритому вагончику.

Як дістатися: селище Вигоди знаходяться в 3 годинах їзди від Львова, автобус відправляється від залізничного вокзалу.

 

Скелі Довбуша

Це химерне нагромадження скель – одна з найпопулярніших визначних пам’яток Карпат. Обриси величезних брил чимось нагадують образи фантастичних істот. Хочете дізнатися, де ховається кулак національного героя Олекси Довбуша?

Як дістатися: скелі знаходяться в районі села Бубнище Івано-Франківської області.

Вартість: відвідування з екскурсією – від 160 грн. Найзручніше їхати своїм транспортом. Також можна доїхати маршруткою зі Львова до Труханового і потім близько 40 хвилин пішки. Другий варіант – їхати зі Львова через Сколе або Стрий до Болехова, далі до Бубнища.

 

Червневий відпочинок в Карпатах і Закарпатті

А як щодо того, щоб сховатися від пекучого сонця в середньовічних замках? Влітку можна зробити прекрасний тур, познайомившись з непохитними твердинями. Грандіозний Олеський замок, фантастичний Подогрецкій, чарівний Золочівський … Така подорож запам’ятається надовго!

Вартість: в таку подорож найзручніше відправитися з екскурсією, ціна – від 200 грн

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.