Назвали фрукти, які заважають схуднути

Літо – це щедра пора на сезонні фрукти та ягоди. У помірних кількостях вони однаково корисні, але деякі можуть стати перешкодою на шляху до схуднення.

Якщо ж ви на дієті, то не звертайте увагу на калорійність ягоди чи фрукту, зазначає дієтолог Наталія Самойленко, про яку пише 24TV.

“Питання не у кількості калорій, а в здатності фруктів піднімати рівень інсуліну в крові. Це означає, що фрукти ми повинні вибирати з низьким глікемічним і інсуліновим індексами – ці дві цифри важливіші калорійності продукту” – каже дієтолог.

Є п’ять фруктів, які заважають схудненню: кавун, диня, виноград, персики та манго.

Для прикладу, кавун. Ця ягода має невисоку калорійність, тому ми часто робимо вибір на її користь. Але насправді глікемічний індекс кавуна такий же, як у французького багета або картоплі фрі. Здатність кавуна підвищувати рівень глюкози в крові доволі висока, а чим вище глюкоза, тим більше інсуліну і тим нижче здатність організму до спалення жиру.

Якщо ми їмо фрукти, які підвищують інсулін, то як би ми не працювали у залі, нескінченні стрибки інсуліну протягом дня не дадуть нам можливості отримувати бажаний результат. Ефективно худнути людина може лише при низькому інсуліні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.