Новий світлофор у Калуші запрацює на початку наступного тижня

Завершуються роботи з капітального ремонту світлофорів на перехресті вулиць Ковжуна, Дзвонарська і площі Героїв. Самі світлофори вже встановлені

Як повідомив у коментарі «Вікнам» заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Тарас Фіцак, починаючи з середи, 24 липня, підрядник приступив до робіт з підключення та наладки нових світлофорів. Зокрема, встановлюють «мозок» світлофора – контролер та прокладають кабелі до чотирьох його секцій, після цього світлофори налаштують і увімкнуть. Орієнтовно у понеділок-вівторок наступного тижня світлофор на перехресті у центрі міста почне працювати.

Між тим, зараз рух перехрестям не регулюється світлофором – старі світлофори вже демонтували. Відтак це створює потенційно аварійні ситуації на дорозі. Як зазначив Тарас Фіцак, незручності для водіїв і пішоходів, які вже звикли, що рух на перехресті регулюється світлофором, є тимчасовими. До того ж, на перехресті встановлені дорожні знаки, які зокрема, позначають головну дорогу і цього достатньо – водії повинні керуватися загальноприйнятими правилами проїзду перехрестя на якому немає світлофорів.

Нагадаємо, на капітальний ремонт світлофора у бюджеті міста заклали 700 тис. гривень. Договір на капітальний ремонт світлофора на перехресті вулиць Ковжуна, Дзвонарська і площі Героїв управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради уклало 1 липня. Підрядником є приватне підприємство «Маестро М» з Коломиї, сума договору – близько 699,7 тис. гривень.

Цей же підрядник у попередні роки капітально ремонтував й інші світлофори міста. Так, у 2017-му капітально відремонтували світлофор на перехресті проспекту Лесі Українки, вулиць Винниченка і Дзвонарська за 440 тис. гривень, торік за майже 776 тис. гривень – на перехресті вулиць Хмельницького, Стуса і Тихого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.