Ледь не спалив квартиру і тероризує сусідів: на Прикарпатті мешканці потерпають від неадеквата

У Калуші мешканці багатоквартирного будинку бояться навіть потикатися на вулицю, аби не потрапити на очі 50-річному Віктору.

Результат пошуку зображень за запитом "Ледь не спалив квартиру і тероризує сусідів: на Прикарпатті мешканці потерпають від неадеквата"

Посеред ночі зайнялася квартира на останньому поверсі багатоповерхівки у Калуші. Тут мешкає 50-річний Віктор – самотній чоловік, йдеться в сюжеті “Надзвичайних новин”.

«Він запалив у квартирі свічки і потім різко виникла пожежа. Я припускаю, що пожежа виникла через те, що він наносив туди сухої трави, сіна», – розповідає голова ОСББ Ярослав Косар.

Через дивні витівки 50-річного чоловіка нині потерпає весь будинок. Сусіди скаржаться, що він роками спустошує місцеві сміттєзвалища і зносить мотлох додому.

«За пів року він наносив дві кімнати від землі до стелі», – каже Ярослав Косар.

А нещодавно до чоловіка почали навідуватися сумнівні компанії. Сусіди кажуть, що його квартира перетворилася на притон.

Квартиру Віктора відключили від води, електрики та каналізації. Щорік чоловік стає все агресивнішим – тероризує усіх мешканців і погрожує навіть дітям. Сусіди наполягають, що йому потрібна спеціалізована допомога.

«Погрожував неодноразово моїй старшій дитині. Вона сказала: «Добрий день». Він сказав: «Ще раз скажеш «Добрий день», я тебе заріжу», – розповідає сусідка Леся Тарнавська.

Мешканці неодноразово зверталися і до міської влади і до правоохоронців. Та на агресивного Віктора управи немає.

«У нас ні одна структура не працює безпосередньо з психічно хворими людьми. Нам потрібна згода безпосередньо його, щоб він написав дозвіл, і тоді голова ОСББ з ним може пройти медкомісію і тоді з його згоди можна пролікувати», – пояснює фахівець соціальної служби Калуша Іванна Кручкевич.

Але юристи переконують, ця особа може бути піддана примусовому психіатричному огляду.

«В такому випадку людям потрібно звернутися до медичних закладів зокрема з напрямку психіатрії, написати письмову заяву відповідно компетентні працівники медичної сфери зобов’язані оглянути дану особу і здійснити обов’язково медичний огляд. Якщо експертиза покаже, що Віктор дійсно потребує медичної допомоги», – каже юрист Олег Андрухів.

Читайте також  Смертельний вогонь: поліція з’ясовує причини загибелі матері та дітей-двійнят. ФОТО

Сусідам слід якнайшвидше звернутися до суду, запастися терпінням, бо особливий статус людини має підтвердити Феміда.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.