Робота в нічну зміну: назвали переваги та недоліки

У нічні зміни переважно працюють фахівці у сферах медичного обслуговування, медіа, охорони та перевезень.

Працівники не завжди задоволені тим, що доводиться працювати вночі. Водночас є кілька переваг такої роботи, пише The Point.

Зручність

Коли працюєте вдень, то відкладаєте особисті справи на вечір чи вихідні. Більшість робить так само. Тому після роботи ризикуєте простояти у черзі на касі супермаркету щонайменше 15 хвилин. Важко записатися на зручний час до лікаря. Працюючи у нічні зміни, вдень без черг можете скупитися у магазині, забрати найкращі речі з розпродажів чи вчасно зустріти дитину зі школи. Крім того, ви не знаєте, що таке години пік у громадському транспорті.

Фінанси

Робота у нічні зміни краще оплачується. Крім того, навіть ранкові сеанси у кіно дешевші приблизно на 30%.

Суб’єктивні робочі бонуси

Вночі, як правило, контроль за роботою працівників нижче за денний, або взагалі відсутній. Інколи є можливість кілька годин подрімати. Адже дзвінків та замовлень менше. Крім того, отримати таку роботу легше. Адже не так багато працівників готові працювати в нічні зміни.

Здоров’я

На здоров’я більшості робота вночі впливає негативно. Вона порушує природні біоритми людського тіла, які регулюються сонячним світлом. Тобто вдень ви не можете виспатися так якісно, як уночі. З часом у вас послаблюються здібності до навчання, гірше справляєтеся зі стресом, перебуваєте у стані постійної втоми і стаєте більш нервовим. Це класичні ознаки хронічного недосипання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.