Як колір постільної білизни впливає на сон

Вчені стверджують, що ідеальним кольоровим поєднанням для спальної кімнати є ніжно-рожеві стіни і біла постільна білизна.

За результатами досліджень Національного фонду сну, люди набагато краще сплять, коли їхні спальні кімнати мають світлі відтінки, а постільна білизна – сніжно-білого кольору. В експерименті взяли участь 1500 осіб віком від 25 до 55 років, передає “Погляд”.

“Ми детально вивчили, як різні медичні та поведінкові проблеми впливають на сон, і були здивовані, наскільки чутливою може бути людина до звуків, запахів і зорових ефектів, коли мова йде про нічний відпочинок”, – розповів керівник експерименту Девід Клауд.

Протягом дослідження 42% осіб не мали жодних проблем зі сном за будь-яких обставин. Усім іншим заважали навіть дрібниці – незручний матрац, надто яскрава постільна білизна, температура кімнати, сторонній шум, яскраве світло тощо.

Девід Клауд зауважив, що спальну кімнату треба використовувати тільки для сну. А ми досить часто у ній їмо, дивимося телевізор та навіть сперечаємося.

Однак найдивовижнішим відкриттям фонду стало те, що на сон людини має великий вплив колір постільної білизни.

Ідеальним кольоровим поєднанням для спальної кімнати є ніжно-рожеві стіни і біла постільна білизна. Біла постільна білизна провокує відчуття чистоти, затишку і спокою, тому забезпечує кращий сон. Усі люди, що брали участь в експерименті, заснули на білій білизні лише за 10-15 хвилин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.