Комісія встановила причини вибуху у Войнилові, внаслідок якого розвалився будинок

Причиною вибуху у селищі міського типу Войнилів Калуського району є порушення правил використання газу у побуті — ввімкнена конфорка без горіння. Такий висновок зробила комісія з розслідування нещасного випадку.

Після проведення обстеження внутрішньобудинкої системи та обстеження підземного газопроводу-вводу, комісія у складі фахівців Держпраці та АТ «Івано-Франківськгаз» назвала причину нещасного випадку, повідомляють “Вікна” з посиланням на прес-службу АТ “Івано-Франківськгаз”.

Нагадаємо, 30 квітня 2019 року близько 10:00 години у Войниліві Калуського району в приміщенні житлового будинку по вулиці Стефаника, 20 стався вибух газу. Внаслідок аварії постраждала власниця будинку 1932 року народження та було зруйновано дві стіни будинку. Зі слів потерпілої, вибух стався після того, як вона виключила з розетки електричну плиту, на якій підігрівала собі їжу. Почувши вибух, на допомогу прибіг сусід, який допоміг вибратися потерпілій з-під завалин.

Як з’ясувала комісія, причиною вибуху стала залишена потерпілою без горіння одна конфорка газової плити після приготування їжі 27 квітня 2019 року. Внаслідок цього газ з паливної, де знаходилася газова плита, через коридор потрапив у дві кімнати. Там утворилася газоповітряна суміш, яка вибухнула при наявності іскри під час вимкнення електричної плити з розетки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.