Українці створили додаток, щоб очистити Карпати

Щоб очистити Карпати від сміття, спеціалісти львівської команди міжнародної компанії GlobalLogic запустили додаток EcoHike.

Це внутрішній проект GlobalLogic, розробка і тестування якого тривали майже рік. Додаток доступний лише в українському App Store и Google Play – повідомили у пресслужбі ІТ-компанії.

Винахід працює так, що коли туристи знаходять місце, де багато сміття, але самі його прибрати не можуть, то позначають це місце на карті, додають опис проблеми і фото. Інші користувачі можуть прокласти свій маршрут відпочинку так, аби прибрати позначену місцевість та змінити інформацію про неї у додатку. Так прибирати гори зможуть всі бажаючі.

“Ідея створення проекту виникла після організованого нашими колегами походу на гору Хом’як. Подорожуючи схилами, колеги побачили багато залишеного туристами сміття. Прибрати його можна було лише з допомогою хмарних та мобільних технологій”, – розповідає лідер проекту EcoHike Юрій Голованов.

У Міністерстві охорони здоров’я запропонували для обговорення законопроект про санітарні норми. У ньому йдеться про правила утилізації сміття та утримання прибудинкових територій і парків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.