Прикарпаття у числі 19 регіонів, де відкриють перші в Україні філіали #ДівчатаSTEM

Експертна організація Центр «Розвиток КСВ» ініціювала відкриття перших в Україні філіалів #ДівчатаSTEM з метою популяризації технічних спеціальностей серед дівчат. Проект реалізується за підтримки UNFPA Ukraine, Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні та Інституту модернізації змісту освіти.

Основна діяльність філіалів буде скерована на впровадження та підвищення обізнаності про STEM як провідний підхід до навчання в Україні, пише Фіртка. У рамках ініціативи, учасниці зможуть організовувати різноманітні освітні активності, спрямовані на викорінення гендерних стереотипів при виборі професій та допомагатимуть ученицям у реалізації їх власних STEM-проектів.

До створення філіалів долучилося 49 навчальних закладів з 19 регіонів України: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська, Тернопільська, Харківська, Полтавська та Кіровоградська області.

Заклади-учасники вже запланували активності, які готові реалізовувати протягом одного року. Серед ініціатив: проведення днів науки, розвиток менторської програми для дівчат STEM, профорієнтаційні тренінги та ігри, робота з ученицями 5-7 класів, розробка навчальних та розвивальних роботів (stem-іграшок) для дітей з особливими потребами, екскурсії на успішні STEM-підприємства та десятки інші проектів.

У листопаді 2019 року, за результатами звітування щодо проведених заходів, організатори оберуть найактивніший філіал. Переможець здобуде право організації фінальної конференції в грудні 2019 року. Детальніше про ініціативу на сайті Дівчата STEM.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.