У Франківську з’явилася зупинка з кондиціонером, зарядками та Wi-Fi (ФОТО)

В Івано-Франківську поблизу АС №2 у щойно збудованому приміщенні відкрили “першу приватну зупинку громадського транспорту”.

Про це у Facebook розповіла мешканка Пасічної Наталя Перцович та поділилась світлинами.

“Я сьогодні була тут в кінці дня, і правду кажу, була приємно здивована, що у нашому місті на зупинці з кондиціонером можна скористатись wi-fi, зарядити телефон, принести з собою і попити кави, з’їсти бургер чи морозиво, посидіти тут з своєю собачкою і просто відпочити – безкоштовно”, – пише жінка.

У коментарі “Галці” в.о. начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Андрій Гіглюк пояснив, що такого поняття, як “приватна зупинка” – не існує.

“Це є зупинка, яку обслуговує суб’єкт господарювання додатково за власний кошт. Це його проект, повністю його ініціатива і витрати. Електронне табло, яке там є, закуповувало місто, але підключення Інтернету і живлення забезпечував підприємець”, – говорить він.

За словами Гіглюка, люди, які приходять на дану автостанцію, не мають платити жодних коштів і можуть користуватися її зручностями з 6:00 до 23:00. Чиновник пояснив, що чоловік, котрий відкрив таку “приватну” автостанцію, багато мандрує, і хоче впроваджувати якісні послуги у місті.

Думки франківців щодо нової зупинки громадського транспорту розділилися. Хтось підтримує таку ініціативу, а хтось шукає приховану “зраду”:

Іван Гальчук З фоток не дуже ясно, що це і де це. Виглядає як невеличкий вокзал на автостанції. Якщо підприємець заробляє на маршрутах, то ніякого “гуманізму” я в цьому не бачу. Це нормально. Якщо це його приміщення, то яким чином він його побудував на місці зупинки? Зупинка – це зупинка. Визначення і параметри чітко виписані в законодавстві. А тут схоже на підміну понять.

Читайте також  Як використання гаджетів може вплинути на вaгiтніcть

Olesia Maksymiv Але я б це швидше назвала “зал очікування для АС-2”. Так це чудово, хоча, на мою думку, не зовсім практично, а ще дуже прикро що немає жодної лавки для очікування громадського транспорту на вулиці на самій зупинці.

Світлана Родчин Хорони вас Боже від вандалів!
Mariana Konyk Зупинка і справді хороша, раніше вона була відкрита, але гарно облаштована, зараз її закрили склом (я навіть подумала, що буде черговий магазин замість зупинки). Все там дуже гарно і місця на тротуарі не так вже й мало, як тут пишуть. Єдина проблема, це те, що там частенько “зависає” не надто свідомий контингент і вже з’явився відповідний запах. Хтось з них вже вмудрився мабуть справити там нужду.
Русічка Руся І кондиціонер… Молодець.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.