У Калуші ОСББ «Незалежність К» розробило стратегію своєї діяльності. ВІДЕО

В Калуші мешканці будинків № 4 та № 6 на бульварі Незалежності створили ще одне в місті об’єднання співвласників багатоквартирних будинків “Незалежність К”.

Днями відбулися перші збори ОСББ “Незалежність К”, на яких розробили стратегію діяльності, визначили джерела фінансування та юридичні зобов’язання, інформують “Вікна” з посиланням на ТРК “Незалежність”.

Фахівцями вже проведено обстеження будинків та надано детальні висновки щодо всіх комунікацій, які підлягають заміні. Першочергова проблема — це практично зруйнована каналізаційна система та водовідведення даху. Капітального ремонту потребують також електромережі та система опалення. Вартість робіт у двох будинках в загальному складає близько двох мільйонів гривень, не враховуючи утеплення фасаду. Фінансуватиме роботи міська влада, планують залучати також і благодійні фонди.

Встановлено також порядок сплати, перелік і розмір платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного фонду.

“У тариф вклали 35% на заміну каналізаційної мережі, поточний ремонт електрики і 50-60 копійок на ремонтний резервний фонд. Орієнтовно тариф на утримання буде 2,20 – 2,30 грн. 20-30 гривень спрямують на ремонтні матеріали”, — розповідає Микола Височанський, голова правління ОСББ “Незалежність К”.

Детальніше — в сюжеті ТРК “Незалежність”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.