Цими вихідними в Івано-Франківську пройде фестиваль графіті

9-10 липня у Івано-Франківську відбудеться всеукраїнський графіті фестиваль “Алярм”.

I26to1WOCbM

Запрошуємо представників медіа на прес-брифінг 9 липня о 17:00 на територію спортивного майданчика школи №4 (вул. Південний бульвар, 24).

Фестиваль “Алярм” вперше було проведено 2015 року в Ужгороді, Луцьку та Львові. Він показав високу цінність та актуальність як для митців, так і для шанувальників графіті та вуличного мистецтва.

Головною метою фестивалю є об’єднання графіті-художників зі всієї України, надаючи їм можливість для самореалізації та генерування якісної творчої енергії, що виражається через створення вуличних мистецьких об’єктів.

Цілі фестивалю:

– створення майданчику для діалогу і співпраці між художниками з різних міст України,

– благоустрій окремих територій міст шляхом створення мистецьких об’єктів,

– ознайомлення аудиторії з вітчизняними митцями,

– популяризація графіті та вуличного мистецтва.

Цього року графіті фестиваль “Алярм” розширює свою географію і презентується у Івано-Франківську. Художники прагнуть перетворити на мистецький об’єкт занедбану стіну стадіону на території школи №4 (вул. Південний бульвар, 24).

90-метрова стіна стане своєрідним майданчиком для діалогу як між локальними графіті-художниками і гостями з різних міст, так і поціновувачами вуличного мистецтва. Організатори запросили 5 місцевих художників та очікують на 15 гостей з Ужгорода, Львова, Луцька, Рівного, Києва, Черкас, Дніпра, Запоріжжя та Одеси. Цікаво, що всі художники працюють у різних стилях і техніках, що дозволить мешканцям Івано-Франківська ознайомитись з різноманітними напрямками вуличного мистецтва.

“Алярм Івано-Франківськ” здійснюється спільно з платформою “Тепле Місто” та за підтримки Івано-Франківської міської адміністрації та Італійського бренду фарби “Loop”.

Сергій Грех, співзасновник Kickit Art Studio, співорганізатор фестивалю:

“Займаючись графіті, ми хотіли створювати щось нове та якісне. Оскільки в Україні немає графіті-фестивалів, ми мали самі створити його для себе. Нашим головним завданням є активізація художників з різних міст України. На фестивалі ми відкриваємо саме українських художників, які займаються таким малодослідженим видом мистецтва як графіті, постграфіті і вуличним мистецтвом і залишаються не поміченими”.

Читайте також  Старовинну ікону з Ізраїлю передасть родина Павла Фединяка краєзнавчому музею Калущини. ВІДЕО

Також під час фестивалю спільно з проектом “Відкритий мистецький лекторій” відбудеться зустріч з польським митцем Блажеєм Патріком Русіним (Blazej Patryk Rusin) під назвою “графіті/постграфіті” (graffiti/postgraffiti). Блажей проведе лекцію на тему “З субкультурної колективної практики до візуальної індустрії для мас. Світ. Європа. Україна”.

Віталій Грех, керівник проекту “Франківський вуличний малюнок”, співорганізатор фестивалю:

“9 липня о 20:00 в Urban Space 100 відбудеться лекція про те, як субкультурне і нелегальне графіті трансформувалось в індустрію муралів і комерційне явище. Наш гість наведе приклади фестивалів і проектів, які відбуваються у різних містах світу, Європи та України. Ця тема є актуальною та резонансною в Івано-Франківську після втілення кількох мурал-проектів у публічному просторі міста на фестивалі Порто Франко Гоголь Фест”.

Отже, прес-брифінг відбудеться 9 липня о 17:00 на території школи №4, що на вул. Південний бульвар, 24.

Під час зустрічі можна буде задати питання організаторам фестивалю та художникам графіті.

За додатковими питаннями, будь ласка, звертайтеся:

Віталій Грех

Співорганізатор фестивалю “Алярм”, керівник проекту “Франківський вуличний малюнок”, дизайнер платформи “Тепле Місто”

HYPERLINK  “mailto:[email protected]”  kickitartstudio   HYPERLINK  “mailto:[email protected]”  @   HYPERLINK  “mailto:[email protected]”  gmail   HYPERLINK  “mailto:[email protected]”  .   HYPERLINK  “mailto:[email protected]”  com

093 029 2572

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.