Старі меблі, матраци, бетонні плити. У Калуші ліквідовують стихійні сміттєзвалища. ФОТО

У липні Калуська міська рада виділила на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ 100 тисяч гривень. Відтак управління житлово-комунального господарства уклало угоду з підприємцем Олександрою Яніцькою на проведення цих робіт.

Як повідомив у коментарі «Вікнам» заступник начальника управління житлово-комунального господарства міста Тарас Фіцак, роботи з очищення міста від стихійних сміттєзвалищ розпочали 31 липня. Очищають територію біля сміттєвих контейнерів по цілому місту, там, де накопичилося великогабаритне і будівельне сміття, а саме: старі меблі, матраци, бетонні плити, гілля тощо. За порядком для вивезення таких відходів калушани мають укладати угоду з КП «Екосревіс» та окремо оплачувати роботи, проте так майже ніхто не робить: великогабаритне сміття складають біля контейнерів, а звичайні сміттєвози його прибрати не можуть.

Підприємець збирає сміття і вивозить більшу частину на полігон твердих побутових відходів, а такі відходи, як гілля, деревину — на КП «Калушавтодор», де є можливість їх подрібнити. На 100 тисяч гривень має бути вивезено 350 кубічних метрів бетону, важких великогабаритних відходів і 141 кубічний метр легшого сміття, зокрема гілля. Третій день поспіль, як повідомив Тарас Фіцак, підрядник збирає і вивозить по п’ять восьмикубових контейнерів сміття. Таким чином, за три дні з міста вивезли близько 120 кубічних метрів великогабаритного сміття.

Чи вистачить для очищення Калуша 100 тисяч гривень і наскільки тривалим буде ефект від цих робіт, покаже час. Так, за словами Тараса Фіцака, 1 серпня підрядник прибрав великогабаритне сміття на Височанці, поблизу Пагорба слави, а вже наступного дня тут хтось викинув старі меблі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.