Новий очільник Франківської ОДА розповів, як потрапив на посаду і чи знає Ахметова

У п’ятницю, 2 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення екс-директора Бурштинської ДТЕК Дениса Шмигаля новим головою Івано-Франківської облдержадміністрації.
Про це Володимир Зеленський повідомив під час робочого візиту на Прикарпатті, представивши Дениса Шмигаля в облдержадміністрації.

Як потрапив на посаду, чи знає Ахметова, хто буде в команді і з ким співпрацюватиме, новий очільник області розповів в інтерв’ю на ОТБ “Галичина”, пише Бліц-Інфо.

“Був конкурс. Я проходив цілий ряд співбесід, тестів, які проводили міжнародні кадрові агентства та офіс президента. Мою кандидатуру спочатку розглядали на посаду голови Львівської ОДА, але потім президент запропонував мені очолили Прикарпаття. Регіон став для мене вже рідний, тож я погодився. Це хороша можливість і велика честь для мене. Розпочалося з того, що до мене подзвонив знайомий бізнесмен і сказав, що його запитало міжнародне кадрове агентство, кого б він порекомендував. Він сказав, що мене. Потім вони зателефонували мені, я пройшов ряд співбесід, тестування, і останній етап – співбесіда з президентом. Тобто все відбувалося за методикою відбору топ-менеджерів. Був тест за методикою відомої компанії, який можна прирівняти до детектора брехні. Він показує схильність людини до брехні, крадіжок, зловживань, злочинів”, – пояснює новий очільник області.

Що ж стосується формування нової команди, то Денис Шмигаль каже, що ключовими критеріями будуть професійність, чесність і відкритість. Адже чиновник – це людина, яка надає державний сервіс мешканцям регіону.

“Мені доволі просто буде приймати рішення, тому що пропозиція очолити Прикарпаття була особисто від президента і немає якихось впливів збоку, щоб мені диктували що робити. Підбір людей буде здійснюватися максимально прозоро. Найближчий тиждень-два я витрачу на співбесіди. Зараз є запит на повне оновлення влади, тож наразі сказати, хто увійде до команди не можу”,- зауважує голова.

Читайте також  У Калуші утворили комісію, яка проведе конкурс на посаду директора стоматполіклініки

Шмигаль зауважив, що два роки був директором Бурштинської ТЕС і пишаюся цим, адже там працюють дуже хороші люди. В компанію, каже, також потрапив за відкритим конкурсом.

“На роботу мене запрошував гендиректор ДЕТЕК. З акціонерами компанії (очевидно йдеться про Ахметова, – авт.) не знайомий. Не маю ні перед Ахметовим, ні перед компанією зобов’язань які б мені заважали бути ефективним, незалежним керівником Прикарпаття. В мене один ключовий інтерес – інтерес громади”, – запевняє посадовець.

Новий голова області каже, що буде вести перемовини з усіма ключовими бізнесами, які присутні в регіоні, створювати індустріальні парки, розвивати інфраструктуру. Перш за все планує зустрітися з керівниками найбільших підприємств, щоб зрозуміти куди варто рухатися і як розвиватися далі. Окрім того обіцяє співпрацю з ГО та активістами по залученню в область іноземних інвесторів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.