Віртуальне кладовище: Facebook вирішив долю померлих користувачів

Нові технології змінюють не тільки наше життя, але і нашу смерть. З’являються стартапи, які дозволяють запланувати свій відхід з життя, чат-боти на основі даних померлих людей і цілі цифрові кладовища.

Практики скорботи змінюються і створюються заново відповідно до форматів цифрового простору. Для прикладу, зараз весь спектр ритуальних послуг можна замовити на сервісі pohorony.com.ua.

А незабаром в соціальній мережі Facebook з’явиться спеціальний розділ з анкетами померлих користувачів. Розробники зважилися на створення «віртуального кладовища» з кількох причин. По-перше, з якихось причин Facebook ніколи не видаляє анкети померлих користувачів. По-друге, сторінки померлих користувачів щомісяця відвідують 30 мільйонів чоловік.

Користувачі Facebook зізнаються, що заходять на сторінки своїх померлих друзів і родичів, щоб вшанувати їх пам’ять. Створення «віртуального кладовища» дозволить користувачам соцмережі позбутися від хворобливих спогадів.

В даний час в Facebook зареєстровано більше 1,5 мільярдів сторінок померлих людей. За оцінками експертів, до кінця століття в соціальній мережі буде більше анкет померлих користувачів, ніж живих.

А дещо раніше компанія I-Postmortem Limited з м Пало-Альто вирішила здивувати громадськість незвичайним проектом під назвою «Всесвітній віртуальний цвинтар» (World Virtual Cemetery), щоб назавжди змінити підхід людей до питання про смерть. Онлайн-послуги компанії обіцяють розширити межі Інтернету, дозволяючи кожній людині створити своє власне безсмертя і залишити слід на Землі.

Проект I-Postmortem дає людям можливість створювати віртуальні меморіали для покійних друзів і близьких. Гробниця I-Tomb являє собою мультимедійний меморіал, виконаний з фотографій, відео, текстів, музики і документів, які втілюють життя померлих, розповідаючи новим поколінням про те, ким вони були, у що вони вірили і в якому світі вони жили.

Друзі та навіть сторонні можуть відвідувати гробниці I-Tombs з будь-якого місця і в будь-який час, щоб згадати, поділитися або розповісти майбутнім поколінням історію життя їхніх предків. Відвідувачі «Всесвітнього віртуального кладовища» можуть залишати там відео, аудіо, запалювати свічки, покладати квіти і палити пахощі.

Читайте також  Довго сидіти не вийде: в Facebook грядуть зміни

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.