10 щеплень, без яких можуть не пустити до школи, – Супрун

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нагадує, що перед початком навчального року слід обов’язково відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Це вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. Адже державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календаремпрофілактичних щеплень”, – наголошується в дописі.

На думку автора, не можна протиставляти індивідуальне право відмовитися від щеплення суспільному інтересу та безпеці інших дітей. Вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта.

Супрун наголошує, що вакцини – єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. “Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своєї дитини та набувати імунітет, “перехворівши”, коли маємо 100% забезпечення якісними та безоплатними вакцинами”, – написала вона.

Очільниця МОЗ радить ознайомитися з відповідями на поширені питання щодо вакцинації лікаря-інфекціоніста Федора Лапія в рамках нової кампанії Міністерство охорони здоров’я України “Запитай у лікаря”, а також де можна зробити щеплення, перевірити наявність вакцин у певному регіоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.