Сосновий ліс у Підгірках обстежила комісія

Сьогодні, 5 серпня, у зв’язку із появою дерев з явними ознаками ураження верхівковим короїдом, комісією у складі представників ДСЛП «Івано-Франківськ лісозахист», ДП «Калуський лісгосп» та управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради здійснено виїзд на територію Калуського лісництва (квартал — 26, виділ — 10).

У ході обстеження було зрізано дві сосни, які мали ознаки ураження, про що свідчив рудий колір хвої на деревах, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

Крім того, комісія відібрала зразки зрізів деревини на різній висоті стовбура для здійснення детального аналізу та прийняття рішення про подальші дії.

Довідково:

Верхівковий короїд — лідер серед шкідників лісу. Трапляється повсюдно, пошкоджує різні види сосен, ялин, рідше смереку, модрину, зрідка ялівець. Починає заселяти верхню частину сосни, а згодом — і весь стовбур. Комаха «відпрацьовує» деревину під корою, і через закупорку потоків вологи дерево починає всихати. До того ж, верхівковий короїд поселяється на сосні не сам. Він приносить із собою хворобу — гриби офіостоми. Вони створюють так звану синяву, що швидко поширюється на весь стовбур. Таке дерево є невиліковно хворим, а використати його можуть хіба що на дрова. Найстрашніше ж, що верхівковий короїд повністю знищує здорове дерево приблизно за місяць-півтора.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.