Реалії медичної допомоги ДІТЯМ. Обласна лікарня

Мирослава Молитовник в соцмережі описала ситуацію в обласній лікарні:


“Зразу прошу не ставити гнівні смайли, так як фб може видалити цей пост!!!
Я двічі була у міському пологовому будинку і декілька разів у міській дитячій лікарні! Але такого відношення як у Обласній дитячій лікарні на Коновальця я ще не бачила! Поступили ми в четвер ввечері з переломом носа і забій головного мозку! До лора ми попали аж на 5!!! день, тобто цілу п’ятницю нам говорили , щоб ми не хвилювались, бо лор обов’язково прийде… і так закінчився робочий день, а далі вихідні і всі розводять руками! І на цей 5-тий день нам сказали, що хоч на 10-тий день би оглянув, ітак нічого робити не будуть, бо наркоз не дають поки є струс… Ніс таки порівняли, на 7-мий день, але без наркозу! Ми це пережили….
Але я зараз не про це! На той же 7-мий день, завідуючий відділенням особисто прийшов в палату провести мені інструктаж, як у них ходять на консультації:

«Пані, ви як хочете консультацію, то берете гроші, кладете у конверт і йдете до заввідділенням, тоді ми консультуємось… Чи шо? Чи ви думаєте, що то все задурно? То якби б я наприклад Прийшов до вашого чоловіка і сказав, щоб той побудував хату і ніц йому не заплатив!»

Жіночка з нашої палати після цих слів побігла до нього з грошима, які вона бігла дознімати з банкомату, бо не розраховувала на ТАКУ сумму! Але звідки беруться ці цифри я так і не зрозуміла!

Цей ж лікар таки забив на мою дитину сказавши: «Ідіть до моєї колеги, можливо вона за вас візьметься…»

Читайте також  У Івано-Франківську на безпечність перевіряють атракціони

Може, мені хтось пояснить, де є правила хабарів? Скільки, коли і як потрібно їх давати у державних лікарнях? Я не мала можливості підготуватись , не гуглила, по палатах не ходила … Можливо є якась середня сумма? А якщо лікар при огляді сказав , що дальше йому щось лінь дивитись , то це замало дали чи як ( ситуація з дитиною, яка з нами лежала)? А має право лікар при моїй дитині за моєї відсутності говорити про мене «пані без 100-доларової купюри»? А чи взагалі варто звертатись до лікарів , які говорять «Палати порожні, катастрофічно не вистачає дітей»! Дітей? Чи грошей?
Я вірю і навіть знаю, що там не всі такі… але їх меньшість! І цю систему мені не зламати… У мене немає доказів і я нічого не доведу! Але я точно знаю, що не одна така… І хтось з вас в такій ж ситуації буде готовий , хоча б включити диктофон…Мабуть , якщо б я зразу писала на емоціях, то це був би в двічі довший пост…
Бажаю всім здоров’я і не потрапляти в такі заклади! Бо цей бізнес на здоров’ї наших дітей, здається ніколи не припинеться…
Думаю у багатьох знайдеться своя історія з цієї лікарні , і хто був в цьому відділенні , то точто зрозуміли про кого йде мова! Діліться досвідом у коментарях! Ну і хто знає правила і розцінки хабарів, буду вдячна… бо цей незручний момент, коли тобі ще нічого не зробили, а вже треба платити якось пригнічує!”

Матусі, які пережили подібне, також діляться досвідом:

Hrustya Ostash Таааа: “Я в шоці . Цієї весни моя подруга потрапила до двох травматологів з двохрічною дитиною з травмою ноги ,зробили рентген ,лікарі відправили малу додому зі словами ,то підвивих ,так минеться за три дні дитина встане на ногу .На третій день подруга вийшла з дитиною гуляти , пожалілася ,що мала на ногу не стає ,постійно плаче ,я придивилася що коліно розпухле , а підвивих передбачався лікарями в стопі((((. Мій чоловік не будучи лікарем ,але маючи відношення лише до біохімії ,попросив показати рентген , на якому він побачив відколотий осколок під колінною чашечкою . КАРЛЛЛЛЛЛЛ!!! Два травматологи пропустили перелом ! За пару хвилин були знову на приймальні ,зміна була інша ,вони знову дивилися ,вже був присутній мій чоловік і звернув увагу на те, куди тре дивитися. Лікар йому відповів ” Пане я знаю ,що Ви хочите ,сказати ,я б сам пропустив!” Дитину вділи в гіпс по сраку на 6 тижнів. Перелом був такий складний ,в зоні росту кісток ,що якби мала ще полазила на тій нозі пару днів, та навіть не пару ,шматок би відколовся зовсім і прийшлось би ставити шпиці(((((((. Потім ще була довга історія зі зняттям гіпсу ,коли гіпс зняли ,ренген зробили ,скащали прийти після обіду показати рентген ,бо лікар вже пішов зі зміни. Прийшли після обіду ,рентген забули передати лікарю з рентгенкабінету ,сказали прийти на наступний тиждень ,бо то була пятниця ,а взвгалі на понеділок записів більше нема ,то прийдете в середу. ПОДРУГА ЗРОБИЛА СКАНДАЛ ! Типу як ???? Ніхто не знає ,що на рентгені ,зрослось чи не зрослось ,гіпс зняли і ходіть в невіданні ще пару днів((((((((. Оху…лиииииии. коротше , я не люблю хаяти лікарів , але це варте уваги.”

Читайте також  Чи можна відмовлятися від похресників? -розповідає священник

Zoriana Voloshyna: ” Ми лежали на Коновальця в палаті з маленьким хлопчиком 4 років в якого було запалення суглобів, дитинка так мучилась, лікар прийшов на 3 день, то бачу що йому ще дуже навіть повезло…. Головне список при поступленні видають, що їм купити на пост треба
Нелюди!!!”

Anna Durkach: “Я за цю лікарню навіть нехочу згадувати,одні хабарники та ще неправильні діагнози ставлять,у мене є докази поставили дитині цейроз печінки і відправили в Києв,а там у клініці сказали що занесли з уколом гепатит, слава Богу дитину вилікували. Так що там таке твориться не ви одні, лікаря звільнити на пів року з роботи і догану,це таке покарання.”

Zoryana Peredruk: “Нас швидка привезла. Аналіз крові з пальчика -110 гривень. Неділя. Обласна дитяча лікарня- Івано-Франківськ, гемоглобін -110. За 2 години- ми в інфекційній лікарні. Повторний аналіз крові- гемоглобін -75, і решта – теж не ті дані. Коли лікар передзвонила в обласну – там лише віджартувалися. Все б нічого – та у дитини температура 39,8 – і ось такі аналізи. Підтвердження -маю. Сама не знаю чому, та розголосу справі не надавала….. Досьогодні”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.