Не беріть на себе відповідальність за щастя нещасної людини

Іноді виникають ситуації, коли ми з якихось причин вирішуємо «врятувати» «нещасну» людину. Умовно врятувати і умовно нещасну, звичайно.

Ви познайомилися з хлопцем, а його нещодавно кинула дівчина, серце розбите, треба вилікувати. І давай по повній програмі його лікувати. Або дівчині хтось душу поранив, а ви прийшли на його місце рятівником. Я не буду давати вам поради, просто послухайте, будь ласка, що я скажу: ЗДОРОВІ СТОСУНКИ ПОЧИНАЮТЬСЯ З ДВОХ ЗДОРОВИХ ЛЮДЕЙ. І це правило.

Спочатку зцілити себе повинен кожен, ви можете частково допомогти, але не поспішайте зближуватися до тих пір, поки людина в собі не розібралася.

Здорова особистість – це нормальна, адекватна людина, яка знає про свої достоїнства і не принижує їх, але також чесно бачить свої недоліки. У кожної людини є слабкі і сильні сторони, так влаштовано природою. Ідеальних людей немає, а ідеальних невротиків – хоч відбавляй.

Здорова особистість усвідомлює свої потреби, вміє говорити про свої почуття, виражати емоції, конструктивно підходить до розв’язання проблем у відносинах (а вони завжди виникають, проблеми – невід’ємна частина життя на шляху будь-якого зростаючого як особистість), вміє любити, і, найголовніше, здорова особистість бере НА СЕБЕ відповідальність за власне щастя у відносинах. Відчуваєте різницю? Вас не повинен хтось ощасливити – вам ніхто нічого не винен.

Якщо ви весь час когось рятуєте, весь час чимось жертвуєте, живете заради когось, що там ще відбувається, зупиніться трохи. Розберіться в собі, проаналізуйте минулі відносини.. Може бути, ви зациклилися на якомусь періодичному сценарії? Зрозуміло, що не всі ми знаходимося на такому рівні усвідомленості, але вибирайте собі пару за своєю зрілістю. Постарайтеся, хоча б. Я зараз поясню, чому це важливо.

Читайте також  З'явився перший трейлер українського фентезі-фільму Сторожова застава

Наприклад, ви – людина зріла, всередині вільна, і, в принципі, наявність або відсутність когось ще поруч не робить вас сильно щасливим або нещасним. Звичайно, кохана людина поруч – це велике щастя, але скоріше це додаткове щастя до вашого власного щастя. Якщо вона піде, ви все одно будете жити щасливим життям, а її вибір приймете. Посумувати, природно, але в цілому життя не зруйнується. Якщо друга людина також зріла, то ви і починаєте відносини усвідомлено (з бажанням бути разом на все життя), і закінчуєте, якщо вже так вийшло, їх теж усвідомлено. А ось якщо друга людина не дуже зріла, то тут виникає інша ситуація.

Спочатку він / вона в захваті від вашої зрілості, вами захоплюються, але поступово у нього / неї формується сильна прихильність. І ніби як не дуже погано, всі так живуть, навіть приємно чути всі ці «я жити без тебе не можу», «я без тебе помру», але в якийсь момент від цього починаєш втомлюватися. Тобто для людини не вона сама і її шлях, її розвиток є центром життя, а ТИ. І якщо раптом ти вирішив віддалитися або вийти з її життя, то у неї все валиться. І як зріла людина ти розумієш, що їй боляче, важко, але також ти не залишишся з нею через жалість. Розумієте, що я маю на увазі?

«Прилипнувше» кохання одного разу починає обтяжувати зрілу людину. Так, звичайно, можна врятувати, можна ростити іншого, і часто так і буває – хтось когось ростить. Але ось знаю по собі: поки ростиш іншого, сам тупцюєш на місці дуже часто. Люди з якихось причин мають різний рівень розвитку, і по ще одній моїй теорії, завдання на життя у них різні. Комусь грати в професійній лізі, комусь в аматорській. І тут немає варіанту гірше або краще. Просто два гравці з професійної ліги можуть показати більш сильну гру, мотивувати один одного на зростання.

Читайте також  Прикарпатські надзвичайники витягли оленя з крижаної води (фото)

Якщо дві особистості не дуже зрілі – це не така велика біда. Там історія драматична зазвичай, з переживаннями, розставаннями, образами, – всі ми проходимо подібний етап. Але, якщо він не пройшов, будьте уважні до серця іншої людини! Завжди потрібно бути уважним до серця іншої людини, але, перш ніж узяти відповідальність за її щастя, розберіться зі своїми сценаріями і травмами.

Не беріть відповідальність за щастя нещасливої ​​людини. Це стосується не тільки вашої жінки або чоловіка, а й ваших батьків, братів-сестер, друзів, дідусів-бабусь. Співчувайте, допомагайте, але не ставайте милицею для них. «Ніхто не виконає за вас вашу внутрішню роботу». Ви не зможете прожити за іншого його власне життя. Одного разу такі історії стають непосильною ношею для того, хто намітив собі високі цілі на шляху. Звичайно, це не стосується всіх людей, що живуть на цьому світі. Ну а ті, кого це не стосується, я думаю, ніколи і не прочитають цю статтю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.