Калуський суд призначив обвинуваченому у вбивстві 9 років тюрми і випустив на волю

29 липня Калуський міськрайонний суд виніс вирок у справі про вбивство, яке трапилося у 2010 році. З рішення суду зрозуміло, що ідеться про гучну справ

Калуський суд призначив обвинуваченому у вбивстві 9 років тюрми і випустив на волю

У 2010 році 26-річного Михайла Слободяна знайшли убитим пострілом в потилицю у закинутому підземному бункері на території колишнього секретного військового містечка у Богородчанському районі. У вбивстві одразу звинуватили сина колишнього першого заступника міського голови Богдана Ониськіва — Андрія.

Суд встановив, що обвинувачуваний вчинив вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, незаконно придбав, зберігав та носив вогнепальну зброю та боєприпаси, незаконно заволодів транспортним засобом, умисно знищив чуже майно шляхом підпалу, незаконно заволодів паспортом та іншим важливим особистим документом.

У 2008 році в м. Івано-Франківську підсудний познайомився з потерпілим, він позичив у потерпілого грошові кошти в сумі 70 000 гривень терміном до 26.02.2009 року під заставу нерухомого майна. Вказані кошти підсудним були повернуті.

У березні 2010 року вони вдвох вирішили спільно придбати на території Хустського району Закарпатської області піщаний кар`єр.

Зранку вони вдвох на автомобілі підсудного марки «Нісан Мікра» виїхали з Івано-Франківська у напрямку Закарпатської області. Підсудний запропонував потерпілому по дорозі оглянути закинуті військові споруди та об`єкти, що знаходяться неподалік села Ценжів, які можна було б демонтувати та продати з них будівельні матеріали.

Приблизно о 9.30 під час огляду підземної частини військових комунікацій, перебуваючи всередині бункеру, підсудний, скориставшись моментом, коли потерпілий повернувся до нього спиною і направлявся до виходу, здійснив один прицільний постріл із невеликої відстані в життєво важливу ділянку тіла голову. Від чого той помер тут же на місці події.

З метою приховання слiдiв злочину, витягнув з кишені куртки ключі вiд його автомобiля, а також підібрав два мобільних телефони, які забрав з собою. Телефони викинув по дорозі.

Читайте також  За збиту на смерть 1-річну дитину водій отримав умовний термін

Аби відвести від себе підозру, заволодів авто потерпілого і заїхав ним на територію лісового масиву поблизу села Колодіївка Тисменицького району. Забрав з авто паспорт, водійські права і техпаспорт, облив бензином і підпалив. Документи викинув по дорозі”ю

Підсудний у суді своєї вини не визнав.

Суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 289, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 357 КК України, та призначити покарання: за ч. 1 ст. 115 КК України — 9 років позбавлення волі; за ч. 1 ст. 263 КК України — 4 роки позбавлення волі; за ч. 1 ст. 289 КК України — 4 роки 6 місяців позбавлення волі; за ч. 2 ст. 194 КК України — 5 років позбавлення волі; -за ч. 3 ст. 357 КК України 2 роки обмеження волі.

Відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Суд звільнив обвинуваченого від призначеного йому покарання у зв`язку із закінченням строків давності. Строк відбування покарання рахувати з моменту фактичного затримання — з 29.03.2010 року.

Суд визнав вважати підсудного таким, що відбув покарання повністю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.