До дупи ваш газ. Інтерв’ю Коломойського росЗМІ

Український бізнесмен в інтерв’ю російському РБК розповів про своє бачення конфлікту на Донбасі, відносини з Володимиром Зеленським та ставлення до Росії.

Український бізнесмен Ігор Коломойський після обрання Володимира Зеленського президентом цікавий всім, навіть росіянам.

В інтерв’ю російському РБК Коломойський розповів про свої стосунки з нинішнім керівництвом держави і дав кілька прогнозів на майбутнє.

Корреспондент.net зібрав головне з думок бізнесмена.

Про Зеленського

Коломойський каже, що після інавгурації бачився із Зеленським тільки один раз мигцем, але переписується з ним в месенджері.

“Іноді листуємося по WhatsApp: хіхоньки та хахоньки, жартуємо. Вчора він мені прислав посилання на свій пост у Facebook про генерала поліції. А я йому ось що надіслав (показує фрагмент з радянського кіножурналу Фитиль). Зараз зідзвонюємося дуже рідко, тому що у нього купа справ, людина потрапила з корабля на бал. Раніше ми спілкувалися по телефону раз у два тижні, очно – раз в два місяці”.

Про Богдана

Коломойський знає Богдана з 2005 року, в останні роки нинішній глава Офісу президента був одним з головних юристів бізнесмена.

“Співпрацювали з ним дуже щільно років п’ять останніх. Він і його хлопці надавали мені юридичні послуги… Разів зо три на тиждень бачилися. Аж до його призначення главою адміністрації. Зараз у нього вже часу, напевно, немає”.

Про Порошенка

“З основним завданням він впорався – врятував країну від вас. Він прийшов, Криму вже не було, Донбас вже був захоплений де-факто. Він зупинив агресію. Я можу критикувати його, як хочете, але не перед вами. Ми всередині розберемося самі”.

Про Росію

“У Росії – ніяких бізнесів. Це з принципових міркувань. Якщо до кінця мого життя Крим не повернуть, то 100 відсотків Росія для мене закрита”.

Читайте також  Гонитва за смертю: вагітна дівчина і хлопець розбилися на автівці, тікаючи від поліції. ФОТО

“Суд – це суд, змагання. Це ж не ваш Басманний суд, де все вирішено. У нас тут нічого наперед не вирішено”.

Побажання Путіну від Коломойського: “Швидше піти з України, зберігши обличчя”.

Про газ

“Мене взагалі не цікавить, що говорять Бойко і Медведчук. Я вважаю, що вони колаборанти і зрадники. Ще просто їх зрада не вималювалася до статті Кримінального кодексу. Що стосується російського газу – нам до дупи ваш газ. Це моя особиста думка. Ви завдали нам вже стільки шкоди і збитків, що ще на 3 мільярди шкоди – треба стиснути зуби і пережити. Я вважаю, що трубу взагалі можна було б закрити і забути. Ви позбавили нас половини ВВП військовими діями, ви закрили для нас інвестиції від цивілізованих країн, тому що інвестори не хочуть вкладати туди, де може бути війна. Російський газ Україні ніколи не був потрібен. Це фетиш, який придумали такі, як Фірташ, Льовочкін, Бойко і Медведчук, щоб грабувати Україну та іноді Росію. Чим газ відрізняється від будь-якого іншого енергетичного продукту? Нічим. Не можеш у Росії брати, бери у Європи”.

Про Донбас

“Це громадянський конфлікт. Але це наша внутрішня справа, і він переріс у гарячу форму тільки завдяки Російській Федерації. Вона є одним з основних спонсорів і джерелом цього громадянського конфлікту. Якби не було Росії і вона забралася геть, то ми б закінчили всі ці питання мирним шляхом до загального задоволення, максимум, за два тижні”.

“Україна – єдина неподільна унітарна держава. Якщо почати федералізацію, завтра почнеться парад суверенітетів. Є закон про особливий статус, він узгоджений мінськими угодами, і його щороку продовжують. Потрібно прибрати зміну Конституції, замінити п’ятирічним перехідним періодом особливого статусу Донбасу, провести вибори на цій території під наглядом ОБСЄ. Нехай Росія теж сидить, дивиться, але не втручається. Обрали всіх, кого треба, через 30 днів зібрали манатки і валіть до себе”.

Читайте також  Незабаром на Івано-Франківщині можуть ввести абонплату за газ. ВІДЕО

Про Крим

“Коли Росії набридне страждати від санкцій… Чесно кажучи, я не вірю в зміну влади у вас… У всякому разі, в осяжному майбутньому. Всі говорять, що за життя нинішнього президента це неможливо, а я думаю, що за життя наступного президента це ще менш можливо. Повинна бути ситуація а-ля 1991 рік, коли СРСР розпався. Ніхто не очікував, але він розпався. Не варто брати якісь речі, якщо ти заздалегідь не продумав, як їх віддати назад. Крим був для Росії як отруєний пішак у шахах”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.