Українців позбавили “теплих” кредитів

Українські банки призупинили видавати населенню кредити на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання. Причиною цього стала відсутність фінансування у державному бюджеті.

otoplenie-2

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. Видачу кредитів з 30% відшкодуванням призупиняють з шостого липня. Державного цільового фінансування вистачить для виплати компенсації тільки за кредитами, які українці отримали до п’ятого липня, передає znaj.ua.

“За попередніми розрахунками, наявного залишку коштів за напрямом “придбання енергоефективних матеріалів і обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування” вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року. У зв’язку з цим з 06.07.2016 року банками тимчасово припинена видача “теплих” кредитів лише за цим напрямом.

В той же час інформуємо, що всі кредити, оформлені до 05.07.2016 року за цим напрямом, підлягають відшкодуванню з державного бюджету”, – пояснили у відомстві. Щоб забезпечити подальше кредитування програми уряд направив проект рішення про виділення додаткових коштів на цей рік. Його має погодити Мінфін та Мінекономрозвитку. Видавати кредити продовжать за іншими напрямами програми.

Це стосується фінансування установки котлів на альтернативному паливі та кредитування ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання. В держбюджеті на цей рік на програми з енергоефективності передбачили 893,8 мільйона гривень. Ця сума в три рази перевищує минулорічні показники.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.