Здаєте житло – платіть податки! В Україні розробили новий законопроєкт

У Мінрегіонбуді завершується розробка законопроекту, який зможе впровадити дієвий ринок орендного житла в Україні та визначити чіткі механізми для взаємодії всіх його учасників.

Здаєте житло – платіть податки! В Україні розробили новий законопроєкт

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

За його словами, у зв’язку з цим наразі завершується розробка відповідного законопроекту, який зможе впровадити ринок орендного житла в Україні та визначити механізми для взаємодії як орендарів, так і для орендодавців.

“Наразі з усього існуючого орендного житла в Україні близько 90% знаходиться в тіні і ніяк не регулюється”, – заявив Парцхаладзе.

“Сьогодні в Європі приблизно 60-70% всього житлового фонду – орендне. Причому в Україні цей відсоток офіційно не перевищує 5-10%. Тобто 90% ринку орендного житла перебуває в тіні. І цю ситуацію потрібно змінювати. Ми хочемо законодавчо врегулювати це питання, створити чіткі та справедливі правила на цьому ринку”, – зазначив Парцхаладзе.
Він переконаний, що ефективне впровадження цього ринку може істотно вплинути на зниження орендної плати, що сприятиме залученню нових інвестицій, стимулювати розвиток житлового будівництва та галузі в цілому.

“У підсумку вартість такого житла, в порівнянні з ринковою, може бути на 30% більше і дешевша для соціально незахищених груп населення і працівників соціальної сфери”, – підкреслив заступник міністра.

Таким чином, урядом розглядається можливість впровадження наступних напрямків орендного житла в Україні:
1. муніципальне орендне житло, замовниками якого є місцева влада, і яке може надаватися молодим сім’ям, працівникам
соціальної та бюджетної сфер, іншим молодим фахівцям;

2. орендне житло, яке буде перебувати на балансі центральних органів державної влади, в тому числі відомств, і буде надаватися їх співробітникам на час роботи або служби;

Читайте також  40-річна мати восьми дітей наpoдила трійню, тепер багатодітна родина мріє про нову оселю

3. комерційне орендне житло, яке будуватимуть приватні компанії і здаватимуть в оренду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.