Названо користь незахищеного сексу

Вважається, що презервативи не мають побічних ефектів, тому в їхньому застосуванні є тільки позитивні сторони − захист від небажаної вагітності, захворювань й т. д.

Насправді, цей міф життєво важливий лише для виробників презервативів, які, власне, його й підтримують, переконаний шотландський професор Стюарт Броуді, передає НВ.

Ще у 2009 році він опублікував результати першого дослідження, згідно з яким секс без презерватива набагато корисніший для здоров’я.

Броуді та його однодумці (а їхня кількість у науковому світі постійно зростає) не заперечують, що презервативи, як правило, непогано справляються зі своїми основними завданнями. Але вони також завдають шкоди здоров’ю, в першу чергу, психічному, запевняє Броуді.

Незахищений секс оберігає психіку обох партнерів, а використання презервативів призводить до підвищення рівня стресу й навіть виникнення депресії, підсумовує дослідник, наголошуючи, що вся справа в довірі й ступеню інтимності.

Висновки Броуді отримали підтвердження у ході дослідження медиків з університету Нью-Йорка, які проаналізували психічне здоров’я 300 американок й зіставили його з особливостями їхнього особистого життя.

З’ясувалося, що жінки, які регулярно займаються незахищеним сексом, рідше відчувають депресію та показують кращі результати при численних психологічних тестах.

Вся справа в спермі, яка містить як мінімум три природні антидепресанти. Вони підвищують настрій, покращують сон й загальний психологічний стан.

Не варто використовувати це як загальне правило на всі випадки життя, наголошують медики, але в загальному й цілому, незахищений секс корисніший для здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.