У Коломиї дитина провела півночі на вулиці через батьків-алкоголіків

Робота щодо запобігання дитячій бездоглядності, захисту прав та соціальних гарантій дітей, які потрапили у складні життєві обставини, для працівників ювенальної превенції Прикарпаття є постійною та пріоритетною.
Проте часом поліцейським доводиться терміново втручатися в ситуації, коли дітям потрібна негайна допомога, йдеться на сторінці ювенальної превенції Прикарпаття.

Приміром, у минулі вихідні працівники ювенальної превенції Коломийського ВП посеред ночі опікувалися 10-річною дівчинкою, яку близько 2 години виявили самісінькою на вулиці.

Дитина, як з’ясували поліцейські, пізньої пори не могла потрапити додому, бо помешкання було зачиненим. Батьки, які вже потрапляли в поле зору ювенальної превенції через байдужість до виховання дітей та зловживання алкоголем, не переймалися відсутністю малолітньої дочки.

Поспілкуватися з ними ювенальним поліцейським вдалося лише через півтори доби. Тож уночі правоохоронці доправили дитину, яка провела півночі на лавочці, на обстеження до медзакладу, а відтак зайнялися пошуком її батьків. За неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей на них складено адміністративний протокол.

До слова, днями ще одну дитину без батьківського догляду увечері було виявлено в обласному центрі. 9-річного хлопчика ювенальні поліцейські разом з працівниками соцслужби повернули в сім’ю, яка надалі перебуватиме під особливим контролем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.