Смерть 13-річної Віталіни: чому і через рік після трагедії нікого не покарали (Відео)

Смерть 13-річної Віталіни: чому і через рік після трагедії нікого не покарали

Покарати винних у смерті дитини вимагають батьки дівчинки, яка рік тому померла в черкаському санаторії. Причину її смерті – досі не встановили. Тож підозру нікому не оголошено. Батьки просять про допомогу.

“Завжди тут живі квіти. І літом, і зимою. Завжди”, – уже рік Оксана з Михайлом щодня приїжджають на кладовище до могили їхньої доньки.

Їхня дочка – 13-річна Віталіна Позняк – померла рік тому під час відпочинку в черкаському санаторії. Тоді в дівчинки заболіла голова. В санаторії намагалися самі надати допомогу. “Швидку” викликали тільки за 40 хвилин, коли дитина втратила свідомість. Але було запізно.

За півроку батьки отримали результати експертизи, де зазначено, що причина смерті – алергія на один з компонентів ліків, які давали дівчинці в санаторії. Дитині тоді від головного болю дали корвалол.

“Є експертиза, де написано, що це анафілактоїдна реакція, це алергія. Медичні працівники повинні були розпізнати цю алергію і незалежно від чого вона настала – повинні були надати допомогу”, – наголошує мати загиблої дівчинки Оксана Галайко.

У санаторії “Сосновий бір” за смертельну недбалість нікого не покарали. В закладі та Управлінні охорони здоров’я області провели службові розслідування, але про їхні результати журналістам не розповідають.

“Я не маю права ніяких даних давати без дозволу слідства”, – виправдовується керівник управління ОЗ Михайло Лобас.

Поліція – теж не багатослівна. Кажуть, розслідування триває, але обвинувачення нікому не висунули, бо наявних результатів експертиз не достатньо.

“Відповідно до результатів є певні розбіжності, тому слідчий вважає за потрібне витребувати додаткові матеріали. Після чого буде призначено подання про проведення додаткової експертизи”, – звітує начальник СК ГУНП області Дмитро Грищенко.

Читайте також  Засипало живцем: у Польщі на заробітках загинув українець

Батько Віталіни запевняє – тричі звертався до Міністерства охорони здоров’я, щоб відповіли – чи правильно діяли в санаторії, коли надавали допомогу донці.

“Вони мені сказали, що смерть дитини настала в результаті тілесних ушкоджень. Комісія, здається мені, не ознайомилася зі справою, не вивчила її. Тому що були упущені такі факти як надання того самого корвалолу, який заборонений ву педіатрії”, – обурюється батько загиблої дівчинки Ігор Позняк.

Батьки знов звернулися до МОЗ з вимогою провести повторне засідання комісії, але відповіді не одержали.

Лише після намагань “5 каналу” отримати коментар для сюжету прес-служба міністерства відповіла, що клініко-експертну комісію таки проведуть, терміни ще не призначили. Запевняють, що батькам про це повідомили листом на поштову скриньку.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.