“Це була любов з першого погляду”: Марічка, яку залишила мама, 15 серпня їде у нову родину

Родина, яка офіційно стала опікуном для дівчинки із “Вікна життя”, завтра, 15 серпня, забирає Марічку із Будинку дитини. Рішення про надання тернопільському подружжю права на опіку та піклування прийняли на виконкомі міськради у середу, 14 серпня. У вересні має відбутися судове засідання, на якому родині можуть надати право на усиновлення дівчинки.

"Це була любов з першого погляду": Марічка, яку залишила мама, 15 серпня їде у нову родину

Нагадаємо, що крихітку знайшли у “Вікні життя” пологового відділення міської комунальної лікарні №2 увечері 13 травня. Уперше за вісім років тут залишили немовля. З пологового дівчинку перевели у обласну дитячу лікарню, а звідти – в обласний Будинок дитини, що на Сахарова.

Редакція “20 хвилин” постійно стежила за долею немовляти. Ми неодноразово відвідували маленьку у закладах, де вона перебувала. Під час останнього візиту в Будинок дитини ще два тижні тому працівники розповіли, що вже є потенційна родина, яка може удочерити крихітку. Дівчинка, як переконалася журналістка, підросла. Добре концентрує погляд та посміхається, коли до неї говорять. Про нових батьків без їх дозволу у закладі не розповідають.

У міській службі у справа дітей підтвердили, що наразі триває процес підготовки до усиновлення. Загалом на це йде приблизно два місяці. Дані про родину не розголошують, оскільки це – таємниця усиновлення.

На виконкомі міської ради 14 червня прийняли рішення про надання родині з Тернополя права опіки над маленькою Марічкою Бандерою. 15 червня мама і тато зможуть забрати крихітку у свою домівку.

Голова опікунської ради Леонід Бицюра розповів, що родина, яка виявила бажання удочерити дівчинку, – із Тернополя. Вона – перша в черзі кандидатів в усиновлювачі.

– Як тільки Марічка офіційно з’явилася в черзі на усиновлення, родина тернополян одразу виявила бажання забрати її до себе в родину. Перший фізичний контакт потенційної мами і немовляти був дуже зворушливим. Жінка розповідає, що дівчинка потягнула до неї свої рученята, тому вона одразу при зустрічі прикипіла до маляти всім серцем. Це була любов з першого погляду, – каже він.

Читайте також  На 20%: українців чекає чергова хвиля підвищення тарифів

За словами Леоніда Бицюра, міська рада має офіційну чергу кандидатів в усиновлювачі та опікунів. Служба у справах захисту дітей перевіряє потенційних батьків, чи вони не хворі, чи не мають судимості, шкідливих звичок, вивчають їх матеріальний стан та житлово-побутові умови. Також зважають на відгуки колег, сусідів тощо. Протягом року дітки, від яких відмовилися батьки чи ті, хто позбавлені батьківських прав, перебувають на міській черзі, а потім вже є в базі на державному рівні.

Родина, яка виявила бажання всиновити маленьку Марічку, є благополучною та уже має усиновлену дитину, і ще одна дитина перебуває під їх опікою. Тож Марічка буде не одна у сім’ї, зауважує пан Леонід.

– Жінка, яка хоче стати для Марічки мамою, має досвід роботи із дітками. Ми зважали на цей аспект при наданні права опіки. Законодавством не передбачено обмеження в тому, скільки саме дітей може усиновити родина, – додає заступник міського голови.

Наразі подружжя отримало право опіки. А от рішення про визнання їх усиновителями має прийняти суд. Засідання орієнтовно має відбутися у вересні.

– Порядок усиновлення для всіх однаковий. Наразі у міській черзі є 15 родин, які є кандидатами в усиновлювачі. Кожного року у родини йдуть двоє-троє діток. Тішить те, що випадків відмов від діток є все менше. Сьогодні на виконкомі ми прийняли рішення про надання права опіки над дітками аж п’ятьом родинам. Ми зацікавлені в тому, аби малеча зростала саме у сім’ях, які можуть подарувати дитині батьківську любов та піклування, – каже Леонід Бицюра.

Редакція щиро дякує новій родині за милосердя. Сподіваємось, що Марічка по-справжньому відчує любов і затишок від мами і тата.

Читайте також  "Життя непередбачуване": телеведучий Володимир Остапчук розлучається з дружиною

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.