Волонтери просять допомогти прикарпатці, котра вийшла із в’язниці, повернути дитину

28-річна прикарпатка Наталя відсиділа три роки у в’язниці за те, що вкрала гроші на операцію для новонародженої дочки. Немовля так і не змогло вижити.

Тепер жінка хоче повернути старшого сина, котрого соцслужи забрали у притулок на час її перебування за гратами.

Про те, що молодій прикарпатці, у якої непроста доля, потрібна допомога у мережі повідомили волонтери Благодійної організації “Час добра та милосердя”.

Це Наталя, 1991 р.н, Івано – Франківська область. В 2013 році Наталя народжує хлопчика, від законного чоловіка, але чоловік влаштовує постійні п’янки, гулянки, тож життя у них не було. В житті буває всяке, і тут так трапилося, що в 2015 році, дівчина вагітнєє вдруге, але від іншого чоловіка і коли розповідає йому про те що під серцем носить їхнє дитя, “мужчина” кладе гроші на аборт і повністю відмовляється від дитини і від Наталі…..Наталя аборту не зробила, не змогла…..Але доля далі дає складні випробування на шляху дівчини.
На 8 місяці вагітності, лікарі говорять Наталі, що малятко, яке має от- от з’явитися на світ буде хворим – вада серця і потрібно буде одразу ж після пологів дороговартісна операція….Звісно, грошей таких у жінки немає та ще й з вже маленькою дитиною на руках (1.5 роки), тому дівчина вирішує піти на злочин, щоб врятувати маля. Наталя залізла в будинок та вкрала кошти, за які пізніше робить операцію дитині, але……13.03.2016 року – маленька дівчинка помирає, з діагнозом – артрезія легеневої артерії………….
Добровільно, Наталя йде в поліцію, та робить зізнання того, що вона накоїла, та отримує покарання – 3 роки.
Старшого хлопчика, на час ув’язнення матері передають до притулку, а пізніше до прийомної родини, але Наталя прав не позбавлена, і після відбутого покарання має право на повернення своєї дитини.
Мама Наталі має набуту шизофренію, а більше у дівчини нікого з рідних немає…
Повернувшись додому, після покарання ( 3 роки ), Наталя застає повний жах….Мама готувала весь час на дровах, і в будинку все закоптено……
Соціальні працівники, пояснили, що потрібно створити умови, щоб вони змогли повернути дитину до мами, а як ж їх створити, коли у дівчини в кішені 10.копійок, хвора мама, а потрібно ліжко, шафа, посуд ( бо в будинку три кастрюлі, всі згорівші….). І це ще не найгірше….Наталі потрібно влаштуватися ОФІЦІЙНО на роботу, а на роботу ніхто не хоче брати за те, що дівчина відбувала покарання, та й в паспорт потрібно вклеятити фотографію, але тепер фото не вклеюють, а одразу міняють на біометричний, а це – витрати, яких жінка просто немає…..Здається, замкнуте коло……
З паспортом ми допомогли, оплатили всі витрати, та до 12.09 документ повинен бути. Тепер потрібно допомога у облаштуванні її будинку, щоб найулюбленіший синочок повернувся до матусі.

Читайте також  Франківців безкоштовно частуватимуть яблучним повидлом

Дівчині потрібні постільна білизна ( півторачка), ліжко( односпальне), шафа для одягу, холодильник, електрочайник, посуд ( кастрюлі, чашки, ложки, вилки, тарілки тощо…). Також потрібні харчі, на перший час, допоки Наталя не влаштується на роботу, та не зможе себе утримувати.

“Наразі в цієї жінки надзвичайно важке випробування, і якщо ми з Вами її підтримаємо, допоможемо, напевно ми змінемо ще одну важку життєву історію, де здається, що порятунку немає….. Також дуже потрібна фінансова допомога, щоб ми змогли зробити належні умови для проживання дитини з мамою”, – закликають волонтери.

Рахунок – 26005052549009
МФО- 336677 EGRPOU – 42732425
Карта ключ Приват банк –
5169 3305 1633 7117 – Кушніренко Валерія, БО “Час добра та милосердя,
Обов’язково в призначенні платежу вказувати “для Наталії”
Посилки можна надсилати (нова пошта)
м. Івано – Франківськ
відділення номер 9
Кушніренко Валерія
тел.0950301429
На коробці напишіть – “для Наталії”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.