З серпня вулиці Калуша почали патрулювати бійці Нацгвардії. ВІДЕО

Нацгвардію залучили до піших патрулів по усіх містах України відповідно до наказу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Від початку серпня охорону громадського порядку на вулицях Калуша допомагають забезпечувати самостійні патрулі військовослужбовців Національної гвардії, інформують “Вікна” з посиланням на КМТ.

Командир 3-ї патрульної роти військової частини 12-41 Василь Пицик розповідає, що раніше Калуш патрулювали військовослужбовці спільно з поліцейськими, зараз же нацгвардійці вестимуть патрулювання самостійно.

“Для патрулювання у Калуші залучать 24 військовослужбовці, яких розподілять на 5 самостійних маршрутів (по три людини на кожен) та 2 автопатрулі. На піших маршрутах додатково буде 2 військовослужбовці з службовими собаками. Нацгвардійці будуть озброєні пістолетом Макарова чи пристроєм для відстрілу гумових куль несмертельної дії”, — розповідає Василь Пицик.

Масштабних прав, як наприклад, зупиняти автомобілі, військовослужбовці не мають, хоча на період несення служби вони користуються Законом України “Про Національну поліцію”. Військовослужбовці не мають права безпідставно вимагати у людей на вулиці пред’явити документи.

Патрулювання Нацгвардії відбуватиметься п’ять днів на тиждень (від середи до неділі) по 6 годин (із 17:00 до 23:00 години).

Детальніше — у сюжеті КМТ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.