Стали відомі деталі гучного затримання кримінального авторитета у Калуші

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів, слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області (детективи) спільно з співробітниками управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали на вимаганні сімдесяти тисяч доларів США «кримінального авторитета».


Правоохоронці встановили, що 49-річний мешканець Калуша, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, займався вимаганням коштів у суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб, втручаючись у господарські та цивільно-правові спори. Погрожуючи насильством та розправою під надуманими приводами він заволодівав коштами обох сторін конфлікту. Про це повідомляє пресслужба поліції.

Правоохоронці затримали зловмисника у центральній частині Калуша «на гарячому» під час отримання ним десяти тисяч доларів. Саме на такі «транші» «щомісячної данини» зловмисник розбив суму у сімдесят тисяч доларів, яку вимагав у приватного підприємця.

В межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголошено про підозру в скоєнні даного злочину. На разі вирішується питання про обрання судом міри запобіжного заходу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.