Поїхав на чужину, звідки так і не повернувся. Збирають кошти на перевезення тіла 25-річного чоловіка, який загинув у Польщі

Про трагедію із земляком повідомляють на офіційній сторінці Чортківської міськради у соцмережі “Фейсбук”. 12 серпня місто сколихнула сумна звістка про те, що у Польщі загинув 25-річний чортківчанин Савчук Андрій. 5 місяців тому хлопець разом із батьком, поїхали на заробітки, де працювали водіями вантажівок.

За словами правоохоронців, поблизу двох вантажних автомобілів перебували українці віком від 25 до 38 років. У якийсь момент, з незрозумілих причин, один із автомобілів скотився вниз і наїхав на працівника. Медики, які прибули на виклик, констатували смерть чоловіка.

Андрій навчався у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, а після закінчення вступив у вище професійне училище. За словами друзів, юнак завжди був веселим, життєрадісним та готовим прийти на допомогу. Три роки тому Андрій сміливо вирішив, що повинен захистити рідну Україну від рук загарбника. У складі 54 бригади юнак, із позивним «Сава», боровся із ворогом в зоні АТО. Повернувшись, був вражений жорстокістю та несправедливістю війни. Щоб заробити поїхав на чужину, звідки так і не повернувся.

На даний момент, рідні та близькі Андрія збирають кошти та необхідні документи для перевезення тіла в Україну. На засіданні виконавчого комітету Чортківської міськради прийнято рішення виділити з міського бюджету 15 тис. грн матеріальної допомоги для сім’ї Савчука Андрія.

Редакція висловлює щирі співчуття рідним та близьким…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.