Затриманого у Калуші бандита взяли під варту без можливості застави

Сьогодні, 19 серпня в Івано-Франківському міському суді обирають запобіжний захід калушанину, якого днями затримали за вимагання сімдесяти тисяч доларів у приватного підприємця.


Втім, розпочати засідання одразу не вдалось, оскільки затриманий, побачивши журналістів, категорично відмовився заходити до зали суду. Проте згодом, прикриваючи лице аркушем паперу, чоловік таки зайшов.

Підозрюваний – 49-річний калушанин Михайло на прізвисько «Бритий», який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Прокурор Майковський просив суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.

«Підозрюваний може переховуватись від слідства, оскільки він неодноразово судимий, зокрема за вчинення аналогічного злочину. Перебуваючи на волі може впливати на свідків з метою уникнення кримінальної відповідальності»- наголошує прокурор.

Також Майковський звернув увагу суду на те, що потерпіла під час допиту вказала, що до неї застосовуються погрози від осіб підозроюванного.

Адвокат калушанина заперечив проти такого клопотання і попросив суд призначити його підзахисному домашній арешт або заставу. Мовляв, підозра необґрунтована та недоцільна. Адже потерпіла, в якої затриманий нібито вимагав грошей, насправді винна йому ці гроші.

«При затриманні кошти не були перераховані, а так звана потерпіла зичила в підзахисного 121 тисячу доларів. Того дня він поїхав забирати частину своїх грошей до неї ще з одним чоловіком. У нас навіть є розписка. Свідки би підтвердили, бо жінка винна цілому Калушу величезну суму грошей», – запевняє адвокат.

У свою чергу, суддя наголосив, що не вбачає потреби у допиті свідків. Сам підозрюваний запевнив, що у нього проблеми зі здоров’ям і йому потрібне лікування. Тож просив підтримати прохання адвоката.

Заслухавши сторони суддя відправився у нарадчу кімнату. Повернувшись, суд вирішив задовольнити клопотання прокурора та обрати запобіжний захід у вигляді арешту без можливості застави терміном на два місяці – до 15 жовтня.

Читайте також  Порошенко провів зустріч з президентом ЄБРР

Нагадаємо, у суботу, 17 серпня правоохоронці затримали зловмисника у центральній частині Калуша «на гарячому» під час отримання ним десяти тисяч доларів. Саме на такі «транші» «щомісячної данини» зловмисник розбив суму у сімдесят тисяч доларів, яку вимагав у приватного підприємця. Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.