Крим повернеться в Україну, озвучений план для Зеленського: Росія компенсує збитки

Мустафа Джемілєв озвучив план повернення Криму.

Однак розраховувати на те, що це питання вирішиться в короткостроковій перспективі, не варто, зазначив глава Меджлісу кримсько-татарського народу.

Для того, щоб повернути Крим, Україна повинна працювати одночасно на декількох напрямках – з міжнародними партнерами, жителями тимчасово окупованих територій, а також безперервно вдосконалювати свою систему безпеки.

“Зараз Україна не має можливості самостійно повернути Крим. Але робота в цьому напрямку повинна продовжуватися. У Зеленського є багато шляхів, як це зробити. Треба робити все разом: мобілізувати світову спільноту, працювати з населенням Криму, посилювати стабільність і обороноздатність нашої країни”, – сказав він.

Джемілєв підкреслив, що, перш за все, треба зміцнювати проукраїнську тверду коаліцію. Однак проблема полягає в тому, що у кожної країни є свої інтереси, і вони не роблять все те, що хотілося б Україні.

Крім того, політик не виключив і можливості того, що Україна може отримати пропозицію про повернення Криму навіть від Росії. Однак чи погоджуватися на нього, буде залежати від того, яким саме воно буде.

“Найбільш прийнятний варіант – це коли Росія приносить вибачення за всі скоєні злочини на українській землі, компенсує завдані збитки, виводить всі свої війська з нашої території. Інших варіантів я не бачу”, – підсумував Джемілєв.

Додамо, що Президент Володимир Зеленський на зустрічі 9 серпня з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим висловив готовність скликати конституційну комісію і внести до Верховної Ради законопроект про створення кримськотатарської автономії.

“Ми повідомили президенту, що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати законопроект до Верховної Ради. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе свою точку зору донести – за винятком деяких груп, які є в “Слузі народу”, – то буде так, як скаже президент”, – заявив він.

Читайте також  Зеленський назвав головну умову початку переговорів з Путіним

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.