У Прикарпаття вкладено понад 900 млн доларів прямих іноземних інвестицій

Івано-Франківська область, як і Львівська, за останні кілька років отримала поштовх у розвитку завдяки близькості до Євросоюзу.

Підписання Угоди про Асоціацію значно спростило торгові взаємини між Україною і ЄС і стало стимулом для припливу інвестицій насамперед в регіони, розташовані по сусідству з Євросоюзом, пише Корреспондент.net.

У структурі промисловості Івано-Франківської області 41% займає енергогенерація, 14,7 % — хімічна галузь, 11,3 % — деревообробна промисловість, 5,2 % — виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і майже 5 % — машинобудування.

Івано-Франківська область не має сухопутних кордонів з іншими країнами, але при цьому відстань до пунктів пропуску з Румунією, Польщею, Словаччиною та Угорщиною становить 200-300 км. Регіон пов’язаний з іншими великими містами західної України розгалуженою мережею шосейних і залізничних доріг.

У числі найбільших компаній регіону з іноземними інвестиціями — завод «Леоні», який виробляє компоненти електроніки для автомобілів і належить німецькій компанії Leoni.

Серед підприємств, що з’явилися в області в 2017-2019 роках, — бетонний завод «Унібрук», нова лінія цементного заводу «Івано-Франківськцемент», сонячні електростанції «Альфа-Енергія» і «Сан Вест Енерджі».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.