“Слуга народу” виконає головну обіцянку перед українцями відразу. Чекати ніхто не буде

У перший робочий тиждень засідань Верховної Ради буде скасовано депутатську недоторканність.

“Слуга народу” виконає головну обіцянку перед українцями відразу. Чекати ніхто не буде

Це повинно відбутися 3 вересня, пишуть ЗМІ.

Як передбачається в перший день сесії, 29 серпня, в Раді буде прийнятий законопроект про внесення змін до статті 80 Конституції України (відносної недоторканності нардепів України).

Відзначається, що 29 серпня депутати мають намір закріпити законопроект більшістю. Але, згідно з процедурою, закон, який вносить зміни до Конституції на наступній сесії має отримати конституційну більшість мінімум в 300 голосів.

Також ЗМІ повідомлють, що фракція Слуга народу на даний момент має бути доповнена мажоритарниками самовисуванцями, які пройшли в Раду. Приблизно до фракції може приєднається ще 49 депутатів. Таким чином, президентська фракція отримає конституційну більшість.

У президентській партії «Слуга народу» вважають, що приблизно 15% майбутніх мажоритарників уже сумніваються в необхідності зняття депутатської недоторканності.

Так, головний претендент на пост глави фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що в партії немає одноосібної думки про зняття депутатської недоторканності.

Варто зазначити, що у президентській партії не виключають подальшого скорочення парламентських комітетів в майбутньому.
Фракція Слуга народу працює над 465 законопроектами, які збирається представити на засіданні Верховної Ради. Про це в четвер, 22 серпня, повідомив представник президента в парламенті, нардеп Руслан Стефанчук.

Він також нагадав, що в Раді скоротили кількість комітетів. Стефанчук не виключає оптимізації комітетів надалі, якщо вони не будуть працювати за підсумками першого року.

«Ми скоротили 5 комітетів, і ми вважаємо, що це вже наш вклад в економію бюджету … Аналогічно ми налаштовані на реформування питань, пов’язаних з кількістю міністерств, тому що ми теж не можемо стверджувати, що всі міністерства, які передбачені в Україні, ефективно працюють. Для нас пріоритетом є ефективність роботи будь-якого органу », – сказав Стефанчук.

Читайте також  На Бурштинській ТЕС пояснили, чому працівників відправили у простій

Варто зазначити, що партія “Слуга народу” матиме 60% місць у кожному комітеті парламенту. Проект рішення підготовчої депутатської групи опублікувала у Фейсбуці новообраний нардеп від “Європейської солідарності”, віце-прем’єр-міністр із європейської та євроатлантичної інтеграції 47-річна Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У Верховній Раді дев’ятого скликання готуватимуть законопроекти на розгляд 23 комітети. По 4–19 місць у кожному дістанеться “Слузі народу”, “Опозиційній платформі — За життя” — від одного до трьох, “Батьківщині”, “Європейській солідарності” і “Голосу” — по одному-два. Останні не матимуть своїх представників у шести комітетах. Квоти розподіляють пропорційно до чисельності фракцій. Заяви на включення депутатів у комітети подають партії, які пройшли до парламенту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.