Зеленський жодного разу не згадав Росію та порівняв Крим і Донбас з вкраденими дітьми

Президент України у своїй промові до Дня Незалежності жодного разу не згадав Росію як агресора
Володимир Зеленський порівняв Крим і Донбас з двома дітьми, яких відібрав сусід

zelenskyj - Зеленський жодного разу не згадав Росію та порівняв Крим і Донбас з вкраденими дітьми
Президент України Володимир Зеленський під час своєї промови на День Незалежності жодного разу не сказав слово «Росія», натомість згадав про сусіда, який відібрав у матері двох дітей, повідомляє Політарена.

«Уявіть, що, наприклад, сусід відібрав у вас двох дітей. Першу дитину – просто викрав. Їй видали нове свідоцтво про народження. А потім кажуть: та ми не забирали вашу дитину. Вона сама захотіла жити з нами… А другу вашу дитину закрили в дитячій кімнаті. І поставили озброєну охорону. Вам кажуть – яка охорона? Там нікого немає. І ви чуєте, як ось тут поруч, за стіною, ваша дитина плаче, але не можете туди зайти», — сказав Зеленський, жодного разу не промовивши назву Криму та Донбасу.

Президент України зазначив, що обов’язково настане той день, коли вся родина збереться разом, бо «голос крові переможе».

Водночас у промові Володимира Зеленського жодного разу не було сказано слово «Росія» та не згадано її як агресора.

Натомість президент зазначив, що в Україну «прийшла війна».

«На нашу землю прийшла війна. Яку ми зустріли всією країною. І тут «усією країною» – це вже не просто художній прийом. Бо ми – у прямому сенсі слова – всією країною збирали на бронежилети, медикаменти, тепловізори. Усією країною, в Інтернеті та біля телеекранів, були прикуті до новин зі сходу. Новин, де решта слів втрачала сенс, а перед очима були тільки назви населених пунктів та кількість загиблих героїв. Як це не парадоксально, але тоді ми народилися вдруге. Як країна та як суспільство», — сказав Зеленський.

Читайте також  Як улітку врятуватись від гострих кишкових інфекцій? Радить калуський лікар-епідеміолог Ольга Гошовська

Насамкінець він уточнив, що колись в Україні обов’язково настане мир.

«У цей важливий день ми віримо, що в українському календарі скоро з’явиться інша, не менш знакова дата. Конкретне число і місяць – неважливі. Бо це буде день, коли настане мир. І мій ранок починатиметься з sms-повідомлення: за минулу добу в Україні народилося 1000 хлопчиків та 1001 дівчинка», — зазначив президент України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.