Франківець відреставрував автолегенду і зробив з неї унікальний лімузин

“Опель Капітан” 1939 року – старенький лише за віком. У своїх 76 він вражає і зовні, і зсередини.

Довершений образ розкішної автолегенди створюють видовжений силует, задні двері, що, як у чорно-білих фільмах, відкриваються проти ходу, а також старі деталі, які наче дихають історією: надписи, ручки на дверях, годинник, склоочищувачі, пише журнал Like.

Незвично, але кожен з них живе своїм життям, витираючи скло не синхронно, а у власному ритмі. Особливого шарму у рішенні кузова додає поєднання кольорів гарячого шоколаду та молока – тепла краса, до якої так і хочеться доторкнутись.

111-300x231
Комфорту у салоні ретро-кара можуть позаздрити навіть сучасні автомобілі. Тут багато простору, широкі м’які шкіряні сидіння, дубова оббивка та є навіть холодильник, у якому на випадок особливої нагоди – дня народження або весілля – можна охолодити пляшечку шампанського.

Завдяки умілим рукам реставратора Володимира Микицея та його сина, які працюють сімейним підрядом, перед нами постала абсолютно унікальна машина. Ексклюзивний лімузин дивовижно поєднує дух давнини та технології сучасності.

Сторінки біографії цього “Опеля” добряче затерті плином часу. Як авто потрапило в Україну, достеменно не відомо. Мабуть, дісталось як військовий трофей, як і більшість німецьких авто цього періоду. До Івано-Франківська машина перебралась зі Львова, де шість років тому її купили за 1000 доларів. Тоді стан машини був плачевний, автентики у ній залишилось мало: шматочок даху, капота та кришка багажника. Замість “рідного” двигуна стояв двигун від “Побєди”. Реставрувати стару машину не було сенсу, а тому майстер разом з новим власником, франківським бізнесменом, задумали створити щось особливе. У раритетне тіло заховали молодечий дух.

112

“Ми не йшли до оригіналу, а фактично робили машину заново. Авто відновили на платформі “БМВ” 7-ї серії, усе внутрішнє наповнення (ходова, бензиновий двигун 3.0, усі вузли, коробка передач, панель приборів) та навіть кондиціонер тут сучасні. Верх залишився від “Опеля”, але його подовжили на 1,1 м», – розповідає Володимир Микицей.
Так чотиридверний седан став лімузином. Зараз це авто легко дасть фору молодим. Міжміські прогулянки – його стихія. На трасі “Капітан” розганяється до 180 км/год. А от наше місто для його габаритів затісне, але, звісно, вийти в люди, себе показати та на інших подивитися можна.

Читайте також  Скандал у франківській маршрутці: водій викинув посвідчення через двері (ФОТО)

Шлях “Опеля” до першого міського променаду в травні минулого року був непростим та довгим. Процес відновлення пройшов багато етапів. Спочатку усю машину розібрали до гвинтика. Власне, першою серйозною проблемою, що загальмувала реставрацію майже на рік, були шприховані колеса. Оскільки в Україні вони коштують дуже дорого – 4 тисячі доларів за одне, замовляли їх з Америки.

113
“Розпочинати роботу без коліс неможливо, бо під них підганяється форма машини. Тому довелось чекати, поки їх привезуть з-за океану”, – пояснює реставратор.
Щоб авто не втратило оригінального вигляду, за основу взяли стару форму “капітанського” кузова. Далі вручну варили та вигинали крила, двері, надколісні дуги та інші деталі, пропорційно збільшуючи їх для збереження симетрії усієї машини. Крок за кроком, сантиметр за сантиметром заново “виліпили” увесь кузов. Бампери до цієї машини переробили з “Побєдних”. Потім повернули оригінальний вигляд багажнику, поставили нове скло та фари.
Чимало клопотів було з внутрішнім оздобленням. Кожна дерев’яна деталь підганялась вручну. На замовлення пошили шкіряний салон, шторки для вікон, обтягнули сидіння, “позичені” у “БМВ”.
“Машина велика, терпіння з нею потрібно в кілька разів більше, ніж зі звичайною. Якщо запорожець можна зробити за рік, то на цю пішло п’ять, – описує особливість цього проекту Володимир Микицей. – Крім того, такі авто добряче б’ють по кишені. Тим, хто думає, що на них можна щось заробити, я одразу кажу: будьте готові вкладати серйозні кошти. Це машини для душі, а не для бізнесу”.

114
Зате результат багаторічної роботи перевершив усі сподівання. Витрачені час, гроші та сили набрали довершеної унікальної форми. Тепер в біографії німецького відставного офіцера нова сторінка – неквапне життя поважного лімузина: нечасті виїзди з нагоди свят, зачаровані погляди навколишніх та відчуття захвату і щастя у тих, кому пощастило на ньому прокататися.

Читайте також  Дружині голови обласної федерації футболу дали дозвіл на всесезонний торговий майданчик

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.