Військова прокуратура затримала екс-посадовців НБУ, що привласнили 800 млн у змові з Курченком

До суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
У середу, 13 липня, правоохоронці затримали колишнього заступника голови Національного банку України Олексій Ткаченко та колишній директор генерального департаменту банківського нагляду НБУ Роман Яковлєв. Про це в Facebook повідомив заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

13692713_644140285737095_2131784175832881521_n

Він опублікував копію довідки Головної військової прокуратури, яка веде досудове розслідування у відповідному кримінальному провадженні, згідно з якою Ткаченко і Яковлев сповіщені про підозру по ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 і ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. До суду в середу також направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Як наголошується в документі, мова йде про незаконне присвоєння ними коштів Національного банку України в розмірі 787 млн ​​396 тис 148 грн, наданими ПАТ “Реал банк” у вигляді стабілізаційного кредиту. У довідці також вказується, що Ткаченко і Яковлев діяли при цьому “в складі злочинної організації” з бізнесменом Сергієм Курченком, екс-главою НБУ Ігорем Соркіним і екс-головою правління ПАТ “Реал-банк” Володимиром Агафоновим.

Як повідомлялося, Ткаченко та Яковлев були звільнені з займаних посад главою НБУ Степаном Кубівим в березні 2014 року. На початку вересня 2015 року Генпрокуратура України направила до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Соркіну та Агафонову в зв’язку з обвинуваченням їх у посадових злочинах. Екс-посадовців оголосили в розшук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.