На Львівщині психічнохворий солдат розстріляв свого командира

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, завершили досудове розслідування щодо солдата-строковика відділення «Сянки» Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Слідчі затримали військовослужбовця за підозрою в умисному вбивстві старшого за званням колеги, інформують “Вікна” з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що солдат строкової служби вистрілив з автомата АКС-74 у старшого зміни прикордонних нарядів, після цього наніс останньому кілька ударів прикладом автомата та ногою в голову. Старший зміни прикроднник від отриманих поранень помер дорогою до лікарні.

Судово-психіатричні експертизи встановили, що під час призову на військову службу та в період її проходження підзорюваний перебував у стані хвороби, яка не дозволяла йому користуватися вогнепальною зброєю. На момент вчинення вбивства підозрюваний страждав хронічним психічним захворюванням, внаслідок чого не міг усвідомлювати та котролювати свої дії.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

Слідчі територіального управління ДБР розслідують обставини призову особи з психічними розладами на строкову військову службу. У рамках кримінального провадження буде надана оцінка дій службових осіб призовної комісії, військового комісаріату, військової частини та прикордонного загону. Кваліфікація: недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.