«Кримінального авторитета» з Калуша залишили під вартою

У суботу, 17 серпня, в центрі Калуша, співробітники Служби безпеки України спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Івано-Франківській області «кримінального авторитета» на систематичному вимаганні великих сум грошей з представників комерційних структур.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 4 ст. 189 ККУ (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження,- карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна).

Івано-Франківський міський суд обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 днів до 15 жовтня.

Ухвала мотивована тим, що особа підозрювана мотивовано та обґрунтована. У судовому засіданні доведено, що це правильний запобіжний захід. Проте, захисник підозрюваного подав апеляційну заяву. Захисник просить скасувати запобіжний захід у вигляді арешту.

Сьогодні, 30 серпня, Апеляційний суд Івано-Франківської області розглянув апеляцію.

«Хочу зазначити, що була додана копія розписки. Фактично боргові зобов’язання потерпілої перед звинуваченим доведені борговою запискою. Були викликані свідки, але суд не взяв до уваги клопотання, і їх не було допитано. Вони були безпосередньо присутні при розписці і могли б це підтвердити», – говорить захисник.

Захисник вважає, що ризик виїзду за кордон підозрюваного – безпідставний, оскільки, в нього вилучили документи і хоче призначити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Якщо суд не прийме таке рішення, то просять визначити розмір застави.

«Шановний суд, хочу сказати, що я не скоював ніякого злочину і у всьому підтримую свого захисника», – каже підозрюваний.

Прокурор вважає, що навіть із СІЗО, підозрюваний чинить тиск на потерпілу.

Читайте також  Трагедія в Яремче: на водоспаді Пробій впав з обриву чоловік

«В мене зі здоров’ям дуже погано, прошу призначити мені домашній арешт», – говорить підозрюваний.

Однак, після наради, суддя залишив апеляційну скаргу без задоволення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.